Категорія
Новини
Дата

Європейський центробанк вимагає від Raiffeisen Bank вийти з ринку Росії – Reuters

Європейський центральний банк (ЄЦБ) вимагає від Raiffeisen Bank залишити ринок Росії, пише Reuters із посиланням на пʼять джерел. Raiffeisen – найважливіший західний банк у РФ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами співрозмовників агентства, ЄЦБ не вимагає негайного виходу, а лише наполягає на формуванні плану дій зі згортання діяльності банку в РФ. 
  • Такий план може включати продаж чи закриття російського підрозділу, зазначає одне з джерел.
  • Однак, за словами співрозмовника агентства, поки що Raiffeisen Bank не має наміру надавати такий план, а деякі співрозмовники серед австрійських чиновників визнали дії ЄЦБ необґрунтованим втручанням.
  • Сам банк запевняє, що скоротив кредитування в РФ, прискорює оцінку бізнесу та розглядає «ретельно контрольований вихід».

Контекст

Raiffeisen Bank є найважливішим західним банком у РФ. На нього припадає близько чверті всіх переказів у євро до цієї держави. За минулий рік чистий прибуток банку в Росії зріс більш ніж у чотири рази – з €474 млн роком раніше до €2 млрд. Прибуток усієї групи після сплати податків за підсумками 2022 року становив €3,8 млрд. Таким чином, російський бізнес приніс Raiffeisen Bank International більше половини чистого прибутку (54%).

У Росії зберегли бізнес ще кілька європейських банків, закрема італійський UniCredit.

В Україні австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International внесли до переліку міжнародних спонсорів війни. Відповідне рішення ухвалило НАЗК через визнання групою так званих «Л/ДНР» та допомогу економіці РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні