Категорія
Новини
Дата

Facebook дозволить всім співробітникам працювати з дому. Умова – якщо їхню роботу можна виконувати віддалено

Компанія Facebook дозволить усім штатним співробітникам працювати з дому, якщо їхню роботу можна буде виконувати віддалено. У травні 2020 року соцмережа заявила, що дозволить дистанційку лише певним працівникам, пише CNBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зазвичай не можна виконати віддалено роботу співробітників, які працюють на апаратному забезпеченні та установках в центрах обробки даних Facebook.
  • Також компанія дозволить працювати з-за кордону. Після 15 червня співробітники зі США зможуть переїжджати до Канади, а працівники в країнах Європи до Великої Британії. У січні 2022 року соцмережа дозволить співробітникам постійно переміщатися між сімома країнами Європи.
  • Facebook планує організовувати регулярні особисті зустрічі для офісних і віддалених працівників, «аби підтримати побудову відносин».
  • Компанія планує відкрити більшість своїх офісів у США на 50% до початку вересня і, ймовірно, повністю відкриється у жовтні. Нині штат співробітників Facebook становить близько 60 000 осіб.

Головна цитата

«За останній рік ми дізналися, що добре роботу можна виконувати де завгодно, і я ще більш оптимістичний щодо можливості масштабної віддаленої роботи. Особливо в міру того, як відеозвʼязок і віртуальна реальність продовжують поліпшуватися», – заявив гендиректор Facebook Марк Цукерберг.

Контекст

До 2020 року компанії не заохочували роботу з дому. Однак з початком пандемії COVID-19 багато співробітників почали працювати віддалено. Нині ж завдяки проведенню вакцинації населення можна поступово знімати карантинні обмеження і повертатися в офіси. Але все більше компаній після закінчення пандемії заявляють про зміну підходу до режиму роботи. 

Так, Apple просила співробітників повертатися до офісу з вересня, але більшості з них дозволить працювати два дні на тиждень віддалено. Співробітники також мають можливість працювати дистанційно до двох тижнів на рік, «аби бути ближче до сімʼї і рідних, змінити обстановку або з іншої причини». Торік Microsoft заявила, що її співробітники зможуть працювати з дому менше 50% часу від робочого тижня або з дозволу менеджера повністю перейти на дистанційку. Google передбачає, що з вересня 60% співробітників перебуватимуть в офісі протягом декількох днів на тиждень. При цьому 20% працюватимуть із дому і лише 20% перебуватимуть в офісах п’ять днів на тиждень.

Назавжди працювати вдома дозволили Dropbox, Twitter і Coinbase. А також українська ІТ-компанія EVO, яка створила такі проєкти, як Prom.ua, Bigl.ua, Kabanchik.ua.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні