Категорія
Новини
Дата

ФДМУ змінює керівників на 47 держпідприємствах після аналізу стану справ

Фонд держмайна змінює керівників на 47 державних компаніях після аналізу стану справ на підприємствах. Про це заявив перший заступник голови ФДМУ Дмитро Кліменков в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На семи підприємствах фонд уже змінив керівників, а стосовно ще 40 очікується погодження з боку місцевих військових адміністрацій, повідомив Кліменков.
  • За його словами, зміна менеджменту – результат аналізу фінансово-економічного стану підприємств, який розпочала нова команда Фонду держмайна на чолі з Рустемом Умєровим
  • На сьогодні в управління ФДМУ передається 2400 підприємств, більшість з яких була передана фонду нещодавно. Аналіз показав, що на більшості держпідприємств не виконуються фінансово-економічні плани, вони збиткові, зазначив перший заступник голови ФДМУ. 
  • Фонд уже шукає нових менеджерів для держпідприємств. Для подання кандидатури на заміщення вакантної посади, фонд планує запровадити онлайн-форму. Після цього ФДМУ разом із НАБУ проведе перевірку кандидатів та за результатами співбесід буде приймати рішення, розказав Кліменков.
  • Для нових керівників ФДМУ розробив KPI, щоб вони належним чином підготували держпідприємства до майбутньої приватизації за найвищою ціною.

Контекст

У вересні 2022 року уряд змінив порядок передачі до сфери управління ФДМУ майна єдиних (цілісних) майнових комплексів підприємств, установ, організацій, які не увійшли до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації. Це рішення дає змогу швидше передавати такі об’єкти Фонду держмайна. 

На початок 2023 року в управління ФДМ уже передано 1500 підприємств. Частина з них підлягають ліквідації або мають ознаки банкрутства.

За даними ФДМ, загалом в Україні обліковуються близько 3600 підприємств державної форми власності, заборгованість яких становить сотні мільярдів гривень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні