Категорія
Новини
Дата

Відстрочки встановлення РРО для ФОПів не буде. «Слуги народу» обіцяють звільнити їх від штрафів на рік

Фізичних осіб – підприємців (ФОПів), які встановлять РРО або ПРРО до 1 лютого 2022 року, звільнять від штрафів до кінця року, повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук. У Верховній Раді 26 січня зареєструють відповідний законопроєкт.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Фізосіб-підприємців, для яких використання касових апаратів є обов’язковим з 1 січня, не будуть штрафувати за порушення до кінця 2022 року, повідомив Стефанчук. Єдина умова – встановити РРО або ПРРО потрібно до 1 лютого 2022 року.
  • Голова Податкового комітету Данило Гетманцев повідомив, що вже вніс відповідну поправку, пише ЕП. За його словами, залишилося декілька тисяч таких ФОПів. «Це буде такий адаптаційний період для всіх, хто встановив до цього періоду РРО та ПРРО», – додав він.
  • Верховна Рада не розглядатиме рішень про відстрочку обов’язкового запровадження РРО для підприємців другої – четвертої груп, незважаючи на протести, заявив Гетманцев. «РРО всі встановити повинні, ніяких відстрочок системи не буде», – наголосив він.

Контекст

Біля Верховної Ради з 25 січня відбуваються протести підприємців, які вимагають відстрочки встановлення РРО.

17 грудня Верховна Рада попри протести підприємців відмовилась розглядати законопроєкт про відстрочення запровадження обов’язкового використання касових апаратів для малого бізнесу.

З 1 січня 2022 року використання касових апаратів стало обовʼязковим для ФОПів. Сума штрафу за порушення застосування РРО залежить від кількості незаконних розрахунково-касових операцій: перша – 100% від суми чека, друга та наступні – 150% від суми чека.

За оцінками податкової, касовий апарат знадобиться 10%, або 150 000, підприємців, з яких понад 50 000 уже використовують РРО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні