Категорія
Новини
Дата

Forbes запитав у H&M, коли запрацюють магазини в Україні. Відповідь невтішна

1 хв читання

Магазини шведської компанії Hennes & Mauritz (H&M) в Україні залишаються закритими до подальшого повідомлення, ритейлер продовжує виплату зарплат своїм українським працівникам. Про це компанія повідомила Forbes у відповідь на запит.

Ключові факти

- «Наші фізичні магазини та інтернет-магазин в Україні залишаються закритими до подальшого повідомлення», – йдеться у коментарі. 

- Компанія заявила, що знаходиться у постійному діалозі із українськими колегами. «H&M продовжує виплату заробітної плати, надає доступ до психологічної підтримки та можливість тимчасового працевлаштування для колег, які були змушені виїхати до сусідніх країн», – зазначив ритейлер.

Контекст

H&M заснована у 1947 році у Швеції. Крім бренда H&M, компанії належать також марки COS, Monki, Other Stories, Weekday, ARKET та Afound, а також мережа магазинів товарів для дому H&M Home. В Україні компанія відкрила перший магазин у 2018 році у Києві. За наступні три роки в столиці, Харкові, Одесі та Львові ритейлер відкрив ще близько десятка торгівельних точок.

У 2022 році компанія H&M мала намір запустити в Україні інтернет-магазин.

Компанія зупинила продажі в Росії на початку березня через війну в Україні. В липні H&M заявила про повний вихід з російського ринку. За даними компанії, через припинення продажів у РФ, Білорусі та Україні загалом дохід ритейлера впав на 5% порівняно з тим самим періодом минулого року. Компанія працює в РФ з 2009 року. На частку російського бізнесу минулого фінансового року припало близько 4% від продажів ритейлера.

Раніше шведська компанія IKEA повідомила Forbes, що прагне «якомога швидше» відновити діяльність в Україні, проте не назвала конкретних строків. У центральному офісі IKEA зазначили, що продовжують підтримувати українських працівників і розглядають можливість підтримки постачальників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні