Категорія
Новини
Дата

Французька Leroy Merlin продає всі складські приміщення в РФ – «Коммерсантъ»

1 хв читання

Французький ритейлер Leroy Merlin вирішила продати всі складські приміщення в Росії. Про це пише «Коммерсантъ» із посиланням на джерела. У березні компанія обіцяла залишити російський ринок.

Ключові факти

  • Leroy Merlin планує продати два логістичних парки: близько 130 000 кв. м у «Південній брамі» у Домодєдово та 140 000 кв. м у комплексі «Білий Раст» у Московській області.
  • На активи претендують дві компанії: Central Properties та «Венталл-Девелопмент», пише видання.
  • Кошти від продажу складських площ потрібні компанії для подальшого розвитку Leroy Merlin у РФ після відмови французької сторони виділяти фінансування на ці цілі, вважає заступник директора з ключових клієнтів Union Brokers Степан Щедров.

Контекст

У березні минулого року керівництво російського офісу Leroy Merlin повідомило партнерам, що не планує закривати бізнес у РФ і, навпаки, розширює асортимент та збільшує кількість партнерів. Усі заклики українського офісу вийти з Росії ігнорувалися, згодом український підрозділ узагалі відрізали від усіх корпоративних засобів звʼязку.

Національне агентство з питань запобігання корупції включило Leroy Merlin до списку міжнародних спонсорів війни. 

У березні 2023 року ритейл заявив, що передасть російський бізнес в управління локальному топменеджменту. Ця угода перебуває на розгляді регуляторів РФ, повідомляла тоді французька група Adeo, яка володіє мережею Leroy Merlin.

Leroy Merlin працює у РФ з 2004 року. За даними компанії, мережа нараховує 120 гіпермаркетів у більш ніж 60 містах РФ, які приносять 18% продажів усієї групи. Leroy Merlin посідає перше місце з продажу на DIY-ринку в Росії. Мережа збільшила виторг у Росії у 2022 році на 15,6%, до $6,5 млрд на рік.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні