Категорія
Новини
Дата

Власник Leroy Merlin передасть бізнес у Росії місцевому менеджменту

Французька група Adeo, якій належить рітейлер Leroy Merlin, планує передати російський бізнес місцевому менеджменту, повідомила пресслужба компанії. Угоду ще повинні схвалити регулятори.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, після більш ніж 18 років роботи у Росії передача контролю над «Леруа Мерлен» місцевому керівництву має зберегти робочі місця для 45 000 співробітників та забезпечити продовження роботи.
  • «Цей процес є результатом роботи, розпочатої кілька місяців тому відповідно до міжнародних норм. Він слідує за призупиненням усіх нових інвестицій Adeo у Росії з початку конфлікту та поступовою незалежністю місцевих операцій», – сказано у релізі Adeo.
  • Угода має бути схвалена відповідними органами Росії.

Контекст

У березні минулого року керівництво російського офісу Leroy Merlin повідомило партнерам, що не планує закривати бізнес в РФ і навпаки розширює асортимент та збільшує кількість партнерів. Усі заклики українського офісу вийти з Росії – ігнорувались, згодом український підрозділ взагалі відрізали від усіх корпоративних засобів зв‘язку.

В Росії у Leroy Merlin є 112 магазинів, які приносять 18% продажів усієї групи.

Французька мережа Leroy Merlin після російського вторгнення закрила чотири із шести своїх супермаркетів в Україні – на Кільцевій дорозі, Броварському проспекті, в ТРЦ Retroville та в Одесі в ТЦ «Рівьєра», пиcав NV Бізнес. Працюють лише магазини по вул. Полярній та Саперно-Слобідській у Києві. Згідно із матеріалом, мережа може повністю піти з України, як це у свій час сталося з німецькими конкурентами OBI та Praktiker, вважають учасники ринку. 

Leroy Merlin програла конкуренцію «Епіцентру» та не змогла побудувати великий бізнес в Україні, а центральний офіс зацікавлений у розвитку на більш прибутковому російському ринку та не зважає на вторгнення РФ.

Національне агентство з питань запобігання корупції включило Leroy Merlin до списку міжнародних спонсорів війни. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні