Категорія
Новини
Дата

Leroy Merlin відключила український офіс від корпоративного звʼязку. Французський ритейлер досі працює у РФ попри війну

Материнська компанія французької торговельної мережі Leroy Merlin, яка продовжує працювати у РФ попри війну, відключила українських співробітників від корпоративних засобів звʼязку. Про це повідомила HR-директорка «Леруа Мерлен Україна» Людмила Дзюба у Linkedin, пише «Інтерфакс-Україна».

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

Компанія обіцяла відновити доступ до корпоративного звʼязку до 15 березня, проте на 16 березня акаунти були заблоковані, зазначила Дзюба.

800 співробітників «Леруа Мерлен Україна» втратили можливість закрити численні заявки від волонтерів і захисників України.

В української «дочки» компанії відсутні інструменти для надання гуманітарної та медичної допомоги співробітникам, які її потребують.

Контекст

11 березня мережа магазинів для ремонту Leroy Merlin, яка входить до французької групи Adeo, заявила, що не буде зупиняти діяльність у Росії. Ритейлер може підвищити ціни за наявності обґрунтувань, але хоче далі надавати сервіс покупцям. Компанія не буде штрафувати працівників у Росії за недопоставки.

Leroy Merlin хоче далі надавати потрібний рівень сервісу і гарантувати наявність товарів для клієнтів, повідомила компанія у своєму пресрелізі. Мережа хоче створити штаб з імпортозаміщення і активізувала пошук нового асортименту.

Раніше шведський торговельний гігант ІКЕА зупинив роботу в Росії та припиняє операції з РФ та Білоруссю через війну проти України. Через це росіяни вишукувалися у черги, аби купити товар до закриття. Фонд материнської компанії Ingka оголосив про негайну пожертву €20 млн вимушеним переселенцям внаслідок війни в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні