Категорія
Новини
Дата

Французькі Alstom та Desautel поставлять Україні локомотиви та пожежну техніку. Зеленський заявив про старт проєктів на понад €1 млрд

1 хв читання

Україна та Франція домовилися про постачання Україні 130 локомотивів французької Alstom на суму €900 млн та пожежної техніки французької Desautel на €300 млн. Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільній із президентом Франції Емманюелем Макроном пресконференції в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

Ключові факти

  • Україна та Франція почали практичну реалізацію проєктів з постачання Україні техніки французьких виробників, сказав Зеленський. Відповідні рамкові угоди уклали у травні 2021 року.
  • Alstom Transport S.A. поставить в Україну 130 локомотивів на суму €900 млн, Desautel SAS – 370 одиниць пожежно-рятувальної техніки на €300 млн.
  • Під час пресконференції Зеленського та Макрона голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін і генеральний директор компанії Alstom Анрі Пупар-Лафарж підписали меморандум про взаєморозуміння.
  • Україна також продовжить розвивати співпрацю з французькою Airbus щодо створення національного авіаперевізника, повідомив президент України.

Контекст

1 липня 2021 року Верховна Рада ратифікувала рамкову угоду між Україною та Францією щодо оновлення парку електричних локомотивів «Укрзалізниці». Угода передбачає постачання 130 локомотивів Alstom: 80 – двосистемних, і ще 50 – односистемних.

Восени 2021-го «Укрзалізниця» анонсувала старт рекордної в історії України модернізації пасажирського рухомого складу.

На початку жовтня 2021-го «Укрзалізниця» оголосила в ProZorro тендер на закупівлю 80 потягів: 60 приміських електричок і 20 регіональних електропоїздів. Загальна сума закупівлі – 31,5 млрд грн.

УЗ запросила брати участь у тендері іноземні компанії Stadler, Siemens, Alstom, Pesa, Skoda, а також Крюківський вагонобудівний завод (Полтавська область).

Матеріали по темі

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні