Категорія
Новини
Дата

Французькі Alstom та Desautel поставлять Україні локомотиви та пожежну техніку. Зеленський заявив про старт проєктів на понад €1 млрд

Україна та Франція домовилися про постачання Україні 130 локомотивів французької Alstom на суму €900 млн та пожежної техніки французької Desautel на €300 млн. Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільній із президентом Франції Емманюелем Макроном пресконференції в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Україна та Франція почали практичну реалізацію проєктів з постачання Україні техніки французьких виробників, сказав Зеленський. Відповідні рамкові угоди уклали у травні 2021 року.
  • Alstom Transport S.A. поставить в Україну 130 локомотивів на суму €900 млн, Desautel SAS – 370 одиниць пожежно-рятувальної техніки на €300 млн.
  • Під час пресконференції Зеленського та Макрона голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін і генеральний директор компанії Alstom Анрі Пупар-Лафарж підписали меморандум про взаєморозуміння.
  • Україна також продовжить розвивати співпрацю з французькою Airbus щодо створення національного авіаперевізника, повідомив президент України.

Контекст

1 липня 2021 року Верховна Рада ратифікувала рамкову угоду між Україною та Францією щодо оновлення парку електричних локомотивів «Укрзалізниці». Угода передбачає постачання 130 локомотивів Alstom: 80 – двосистемних, і ще 50 – односистемних.

Восени 2021-го «Укрзалізниця» анонсувала старт рекордної в історії України модернізації пасажирського рухомого складу.

На початку жовтня 2021-го «Укрзалізниця» оголосила в ProZorro тендер на закупівлю 80 потягів: 60 приміських електричок і 20 регіональних електропоїздів. Загальна сума закупівлі – 31,5 млрд грн.

УЗ запросила брати участь у тендері іноземні компанії Stadler, Siemens, Alstom, Pesa, Skoda, а також Крюківський вагонобудівний завод (Полтавська область).

Матеріали по темі

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні