Категорія
Новини
Дата

Фрідман та Авен передадуть свої частки «Альфа-банку» (Україна) українцям за погодження НБУ

Російські бізнесмени Михайло Фрідман та Пьотр Авен добровільно передадуть свої частки в «Альфа-банку» (Україна) резидентам України, яких погодить Національний банк. Про це повідомила пресслужба банку

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Михайло Фрідман та Пьотр Авен передадуть свої акції «Альфа-банку» (Україна) фізичним та юридичним особам-резидентам України. Нацбанк узгодить кінцевих власників.
  • «Йдуть переговори з великими польськими та українськими компаніями, а також приватними інвесторами», – повідомила пресслужба «Альфа-банку».
  • Мажоритарними власниками банку залишаються «великі європейські та американські фонди та компанії», додають у пресслужбі.

Контекст

Михайлу Фрідману належало 32,86% акцій банку, а Пьотру Авену – 12,4%, за даними НБУ станом на 1 січня 2022 року. Раніше в «Альфа-банку» повідомляли, що санкції проти співвласників банку в Україні Михайла Фрідмана та Пьотра Авена не вплинуть на звичайну роботу установи. Напередодні Євросоюз погодив санкції проти Фрідмана та Авена. Вихід бізнесменів із співвласників українського банку там розглядають як можливість уникнення репутаційних ризиків.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні