Категорія
Новини
Дата

Криптобіржа FTX збільшила доходи на 1000% у минулому році. Цьогоріч компанія очікує зростання до $1,1 млрд

Дохід криптобіржі FTX збільшився з менш ніж $90 млн у 2020 році до понад $1 млрд минулого року, оскільки криптовалюти досягли рекордного максимуму. Про це свідчать фінансові дані, опубліковані CNBC.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Дохід криптобіржі у 2021 році зріс більш ніж на 1000%, з $89 млн до $1,02 млрд. Операційний прибуток склав $272 млн порівняно з $14 млн роком раніше. Минулого року FTX отримала чистий прибуток у розмірі $388 млн порівняно з $17 млн у 2020 році.
  • Згідно зі звітом інвесторів, наданим CNBC, у першому кварталі 2022 року дохід компанії склав $270 млн, а в 2022 році він має скласти близько $1,1 млрд.
  • «Втім незрозуміло, як FTX вистояла у другому кварталі, коли ціни на криптовалюту впали під час нещодавньої так званої криптозими. FTX відмовилася коментувати витік фінансових документів», – йдеться у матеріалі.
  • Згідно з документами, у FTX було близько $2,5 млрд готівкою на кінець минулого року і 27% прибутку. Маржа була ближчою до 50%. 
  • Востаннє компанія залучала гроші в січні, зібравши $400 млн від таких інвесторів, як Vision Fund 2 SoftBank та Tiger Global, при оцінці $32 млрд.
  • Для порівняння: біржа Coinbase торік отримала дохід у розмірі $7,4 млрд і чистий прибуток у розмірі $3,6 млрд. Але в другому кварталі цього року компанія повідомила про виручку у розмірі $808,3 млн, що на 64% менше, ніж у аналогічний період минулого року, і про несподіваний чистий збиток у розмірі $1,1 млрд порівняно з чистим прибутком в $1,59 млрд роком раніше.

Контекст

FTX була заснована три роки тому колишнім трейдером з Уолл-стріт Семом Бенкманом-Фрідом.

Штаб-квартира FTX Trading Ltd. знаходиться на Антигуа, а FTX Derivatives Markets – на Багамах, де мешкає Бенкман-Фрід. FTX Trading нещодавно купила Digital Assets DA AG зі Швейцарії, а також IFS Group та Hive з Австралії, в результаті чого загальна кількість компаній по всьому світу досягла 15. Згідно з документами, його портфельні компанії охоплюють Кіпр, Німеччину, Гібралтар, Сингапур, Туреччину та Обʼєднані Арабські Емірати. 

Бенкман-Фрід також заснував трейдингову фірму Alameda Research, на частку якої, згідно з документами, припадає близько 6% біржових обсягів FTX.

Бізнес FTX у США технічно належить материнській компанії West Realm Shires Inc. Станом на 2021 рік частка FTX US у загальному виторгу FTX становила менше 5%. Однак компанія робить все можливе для розширення в США із серією гучної реклами та спонсорства.

Відповідно до документів, у 2021 році FTX витратила приблизно 15% виручки на рекламу та маркетинг. Найближчими роками FTX планує витратити на рекламу близько $900 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні