Категорія
Новини
Дата

Функції Live Text та Voice Over від Apple підтримуватимуть українську мову

Компанія Apple додала підтримку української мови у функціях Live Text та Voice Over. Повідомлення про це зʼявилося на сайті компанії, повідомляє ITC.ua.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згадка про підтримку української мови у Live Text та Voice Over з’явилася на офіційному сайті Apple після презентації 6 червня майбутніх оновлень ОС – iOS 16, iPadOS 16 та macOS 13 Ventura.
  • VoiceOver – вбудована програма читання екрана, яка озвучує інформацію на екрані компʼютера, вимовляючи текст, що міститься в документах та вікнах. VoiceOver дає змогу використовувати iPhone людям із порушеннями зору.
  • Live Text – це функція в iOS, яка дозволяє виділяти, копіювати і взаємодіяти з текстом на фотографіях.
  • Live Text тепер працює з відео. Водночас функція також навчилася краще розуміти контекст розпізнавання, наприклад, одразу конвертувати суму в потрібну валюту або зробити переклад тексту.
  • Функція Live Text підтримується в iPhone XS, 11, 12, 13, SE третього покоління, XR, в iPad на A12 Bionic та новіше, а також на Mac з Apple Silicon.

Контекст

Раніше повідомлялося, що ігровий підрозділ компанії Microsoft – Xbox – додасть українську мову на консолях. Sony також повідомили, що додасть українську мову інтерфейсу на консолях PlayStation 5.

Нещодавно в Google повідомили, що українську мову також додадуть до переліку мов, які працюють з автоматичними субтитрами на YouTube. Ця платформа може автоматично генерувати субтитри до відео, використовуючи технологію розпізнавання мовлення.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні