Категорія
Новини
Дата

Future Perfect. В Україні запускають національну програму з популяризації англійської мови

В Україні запускають проєкт Future Perfect, мета якого – зробити англійську мовою міжнародного спілкування в Україні. Про це йшлося на презентації проєкту 1 листопада, повідомила пресслужба Мінцифри.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Уряд планує запустити всеосяжну й доступну програму з вивчення англійської мови, зазначив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, програма буде відкритою для кожного, незалежно від фінансового стану чи місця проживання. Українці отримають індивідуальний підхід і відкритий доступ до освітніх ресурсів, додав Шмигаль. 
  • 56% українців хочуть підвищити рівень володіння іноземною мовою, наголосив віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров. «Програма Future Perfect стане одним із драйверів змін на цьому шляху. Щоб українці могли говорити зі світом спільною мовою, обмінюватися досвідом та ділитися інноваційними ідеями», – додав він.
  • Програма Future Perfect передбачає продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську в зручному та доступному форматі. Перші з них – платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova. 
  • Платформа для вивчення мов із персоналізованим підходом Promova пропонує українцям преміум-доступ до всіх мовних курсів на три роки. А онлайн-платформа для вивчення англійської Empower від Кембриджського університету доступна для українських викладачів та студентів.
  • До програми Future Perfect можуть долучатися бізнеси, організації та ініціативи, які допомагають українцям вивчати англійську мову. Відтепер можна стати частиною програми зі своїм проєктом, надіславши власні безоплатні для вивчення інструменти для розгляду.

Контекст

Англійська посідає перше місце серед найбільш розмовних мов світу. У 67 країнах англійська мова є офіційною. Україна, як кандидат у члени ЄС, має подолати мовний бар’єр з країнами ЄС.

28 червня 2023 року президент Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді надати англійській статус мови міжнародного спілкування.

Дослідження КМІС показує, що люди з дуже низьким доходом зовсім не знають англійської мови (65%), а серед людей з високим доходом таких тільки 27%. 

Водночас аналіз вакансій на вебплатформах robota.ua та Jooble демонструє, що фахівцям зі знанням англійської пропонують значно вищі зарплати, зазначають у Мінцифри.

За даними дослідження Київського міжнародного інституту соціології, 88% опитаних вважають, що українці мають обов’язково вивчати англійську мову. Окрім того, трансформація статусу англійської як мови міжнародного спілкування в Україні – це важливий крок до членства в ЄС, що дасть змогу підвищити конкурентоспроможність українського бізнесу, науки, освіти, інновацій та органів влади. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні