Категорія
Новини
Дата

Англійська мова в Україні може отримати статус міжнародної. Зеленський вніс до парламенту законопроєкт

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про надання англійській мові статусу міжнародної. Про це повідомив віцепрем’єр з питань інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Федоров назвав це «фундаментальним рішенням». «Це стане драйвером для розвитку інновацій, бізнесу, освіти та нашої інтеграції до ЄС», – наголосив він.
  • За словами віцепремʼєра, його команда готує зміни до законодавства з упровадження англійської мови на 2023–2026 роки.
  • «Маємо чіткий план дій, візію та підтримку від президента. Попереду багато змін», – додав він.

Контекст

Англійська посідає перше місце серед найбільш розмовних мов світу. У 67 країнах англійська мова є офіційною. Україна, як кандидат у члени ЄС, має подолати мовний бар’єр з країнами ЄС. Саме тому необхідно трансформувати статус англійської та зробити її офіційною мовою спілкування, йдеться у повідомленні пресслужби Мінцифри.

Команда Мінцифри провела дослідження разом із British Council Ukraine та МОН. Результати показали, що 45% учителів англійської мови знають її на рівні С, що є високим показником. А опитування серед дорослого населення України, проведене КМІС за підтримки USAID, показало, що 49% узагалі не знають англійської, хоча 56% хочуть підвищити свій рівень володіння цією мовою. Водночас аналіз вакансій на вебплатформах robota.ua та Jooble демонструє, що фахівцям зі знанням англійської пропонують значно вищі зарплати, зазначають у Мінцифри.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні