Категорія
Новини
Дата

Англійська мова в Україні може отримати статус міжнародної. Зеленський вніс до парламенту законопроєкт

1 хв читання

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про надання англійській мові статусу міжнародної. Про це повідомив віцепрем’єр з питань інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ключові факти

  • Федоров назвав це «фундаментальним рішенням». «Це стане драйвером для розвитку інновацій, бізнесу, освіти та нашої інтеграції до ЄС», – наголосив він.
  • За словами віцепремʼєра, його команда готує зміни до законодавства з упровадження англійської мови на 2023–2026 роки.
  • «Маємо чіткий план дій, візію та підтримку від президента. Попереду багато змін», – додав він.

Контекст

Англійська посідає перше місце серед найбільш розмовних мов світу. У 67 країнах англійська мова є офіційною. Україна, як кандидат у члени ЄС, має подолати мовний бар’єр з країнами ЄС. Саме тому необхідно трансформувати статус англійської та зробити її офіційною мовою спілкування, йдеться у повідомленні пресслужби Мінцифри.

Команда Мінцифри провела дослідження разом із British Council Ukraine та МОН. Результати показали, що 45% учителів англійської мови знають її на рівні С, що є високим показником. А опитування серед дорослого населення України, проведене КМІС за підтримки USAID, показало, що 49% узагалі не знають англійської, хоча 56% хочуть підвищити свій рівень володіння цією мовою. Водночас аналіз вакансій на вебплатформах robota.ua та Jooble демонструє, що фахівцям зі знанням англійської пропонують значно вищі зарплати, зазначають у Мінцифри.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні