Категорія
Новини
Дата

«Газпром» не прокачуватиме газ до Європи через польську ділянку трубопроводу

Російський холдинг «Газпром» не буде використовувати для транспортування газу трубопровід «Ямал – Європа», який проходить через Польщу. Про це повідомив у телеграм-каналі компанії офіційний представник Сергій Купріянов.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Купріянов пояснив, що це відбувається на виконання указу президента РФ від 3 травня, який ввів санкції проти низки іноземних компаній, серед яких EuRoPol GAZ, яка є власником польської ділянки газопроводу «Ямал – Європа».
  • «Встановлено заборону на здійснення угод та платежів на користь осіб, які перебувають під санкціями, зокрема, для «Газпрому» це означає заборону на використання газопроводу, що належить компанії EuRoPol GAZ, для транспортування російського газу через Польщу», – заявив Купріянов.

Контекст

У квітні Польща внесла російський холдинг до списку санкцій. Росія також ввела санкції. У відповідному переліку РФ опинилася 31 компанія – в основному європейські дочірні підприємства «Газпрому», у тому числі польське EuRoPol GAZ і німецьке Gazprom Germania.

Газопровід проходить з Росії через Білорусь і Польщу до Німеччини. Його потужність становить близько 33 млрд кубометрів газу на рік. З більш ніж 2000 км газопроводу EuRoPol Gaz володіє ділянкою в 683 км.

Минулого місяця «Газпром» заявив, що повністю припинив поставки польській газовій компанії PGNiG і болгарській «Булгаргаз» після того, як вони відмовилися задовольнити вимогу платити за газ у рублях.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні