Категорія
Новини
Дата

«Газпром» зупиняє вже другий агрегат на «Північному потоці». Прокачування газу впаде на 60%

Російський «Газпром» зупиняє ще один газоперекачувальний агрегат на «Північному потоці», йдеться у повідомленні компанії. Прокачування газу скоротиться на 60% від планового обсягу. Вчора компанія заявила, що німецька Siemens затримує повернення агрегатів з ремонту. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Газпром» зупиняє експлуатацію ще одного газотурбінного двигуна Siemens на компресорній станції «Портова» трубопроводу «Північний потік».
  • Причиною компанія називає закінчення терміну міжремонтного напрацювання до капітального ремонту. 
  • З 16 червня добова продуктивність станції знизиться до 67 млн кубометрів, що на 60% менше від планового обсягу в 167 млн ​​куб. м.
  • На тлі новини ціни на газ у Європі підскочили на 11% – до $1200 за тисячу куб. м (ціна липневого фʼючерсу на TTF на біржі ICE Futures).

Контекст

14 червня «Газпром» повідомив, що прокачування газу «Північним потоком» скоротиться приблизно на 40% – до 100 млн куб. м на добу через технічні проблеми на станції «Портова». Компанія зупинила один з газоперекачувальних агрегатів. На КС може бути використано тільки три агрегати, пояснили у компанії.

У травні Siemens оголосила про припинення бізнесу у РФ. Компанія розпочала процедуру згортання своєї виробничої та операційної діяльності. 

До контуру бізнесу Siemens в РФ входять операції у сфері автоматизації та цифровізації для промисловості, інтелектуальної інфраструктури, транспорту, розподілених енергосистем. 

У РФ представлені дві окремі компанії – «Сіменс» та «Сіменс енергетика». Siemens Energy є одним із основних постачальників енергообладнання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні