Категорія
Новини
Дата

«Газпром» зупиняє вже другий агрегат на «Північному потоці». Прокачування газу впаде на 60%

1 хв читання

Російський «Газпром» зупиняє ще один газоперекачувальний агрегат на «Північному потоці», йдеться у повідомленні компанії. Прокачування газу скоротиться на 60% від планового обсягу. Вчора компанія заявила, що німецька Siemens затримує повернення агрегатів з ремонту. 

Ключові факти

  • «Газпром» зупиняє експлуатацію ще одного газотурбінного двигуна Siemens на компресорній станції «Портова» трубопроводу «Північний потік».
  • Причиною компанія називає закінчення терміну міжремонтного напрацювання до капітального ремонту. 
  • З 16 червня добова продуктивність станції знизиться до 67 млн кубометрів, що на 60% менше від планового обсягу в 167 млн ​​куб. м.
  • На тлі новини ціни на газ у Європі підскочили на 11% – до $1200 за тисячу куб. м (ціна липневого фʼючерсу на TTF на біржі ICE Futures).

Контекст

14 червня «Газпром» повідомив, що прокачування газу «Північним потоком» скоротиться приблизно на 40% – до 100 млн куб. м на добу через технічні проблеми на станції «Портова». Компанія зупинила один з газоперекачувальних агрегатів. На КС може бути використано тільки три агрегати, пояснили у компанії.

У травні Siemens оголосила про припинення бізнесу у РФ. Компанія розпочала процедуру згортання своєї виробничої та операційної діяльності. 

До контуру бізнесу Siemens в РФ входять операції у сфері автоматизації та цифровізації для промисловості, інтелектуальної інфраструктури, транспорту, розподілених енергосистем. 

У РФ представлені дві окремі компанії – «Сіменс» та «Сіменс енергетика». Siemens Energy є одним із основних постачальників енергообладнання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні