Категорія
Новини
Дата

Гемблінгова IT-компанія GR8 Tech втратила до 70% виторгу від санкцій проти Parimatch 

Гемблінгова IT-компанія GR8 Tech – колишній Parimatch Tech – у двадцятці найбільших техгравців України. Через санкції проти основного клієнта Parimatch вона втратила до 70% доходу. Про це йдеться у тексті Forbes.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У портфоліо гемблінгового аутсорсера – 19 клієнтів. 15 з них працюють під брендом Parimatch у Великій Британії, Казахстані, Нігерії, на Кіпрі й ще чотирьох країнах. Назви «сторонніх» покупців менеджмент не розголошує. У списку партнерів на сайті компанії – розробник софту для грального бізнесу Playtech, Google, Amazon Web Services тощо.
  • GR8 Tech не має фіксованих розцінок на продукт. Натомість бере частку з виторгу клієнта за користування софтом – від 3 до 20%. «Ціноутворення гнучке, залежно від розміру клієнта, – сказав Бєлоусов. – І чим менше складових нашого софту хоче клієнт, тим менша ціна». 
  • Проте позбутися залежності від колись єдиного клієнта компанія не встигла. «Parimatch Україна» генерував 60–70% виторгу GR8 Tech, сказав Бєлоусов. Він відмовився розкрити абсолютні цифри, та зазначив, що три чверті доходу припадають на зарплатний фонд.
  • «Ризик звільнень є завжди», – сказав Бєлоусов, додаючи, що розглядатиме цей інструмент в останню чергу.

Контекст

До кінця січня 2023-го GR8 Tech мала назву Parimatch Tech. Станом на початок року компанія із понад 1500 спеціалістами на борту посідала 18-те місце у списку найбільших IT-роботодавців України за версією DOU.

Parimatch Tech – заснована у 2020-му IT-компанія із орбіти гемблінгового холдингу Parimatch. Вона розробляла програмне забезпечення і для нині підсанкційної «Parimatch Україна», і для франшиз в інших країнах.

У березні 2022 року Parimatch Tech, яка заробляла на відсотку від виторгу кожної франшизи, довелося скоротити 15% штату, або ж близько 200 фахівців. Влітку з’явилася нова стратегія – продавати свій софт не лише материнській, а й іншим гральним компаніям.

Зареєстрована у 2021-му юрособа GR8 Tech – ТОВ «ПМ ТЕК» не перебуває у процесі ліквідації і залишається резидентом «Дія.City». Її бенефіціар – власниця Parimatch Катерина Білоруська, свідчать дані з відкритих реєстрів.

Наразі основний продукт GR8 Tech – iGaming платформа для букмекерів і онлайн-казино. Також компанія продає послугу запуску грального бізнесу під ключ і давній продукт – франшизу Parimatch разом із гральною платформою. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні