Категорія
Новини
Дата

Гемблінгова IT-компанія GR8 Tech втратила до 70% виторгу від санкцій проти Parimatch 

1 хв читання

Гемблінгова IT-компанія GR8 Tech – колишній Parimatch Tech – у двадцятці найбільших техгравців України. Через санкції проти основного клієнта Parimatch вона втратила до 70% доходу. Про це йдеться у тексті Forbes.

Ключові факти

  • У портфоліо гемблінгового аутсорсера – 19 клієнтів. 15 з них працюють під брендом Parimatch у Великій Британії, Казахстані, Нігерії, на Кіпрі й ще чотирьох країнах. Назви «сторонніх» покупців менеджмент не розголошує. У списку партнерів на сайті компанії – розробник софту для грального бізнесу Playtech, Google, Amazon Web Services тощо.
  • GR8 Tech не має фіксованих розцінок на продукт. Натомість бере частку з виторгу клієнта за користування софтом – від 3 до 20%. «Ціноутворення гнучке, залежно від розміру клієнта, – сказав Бєлоусов. – І чим менше складових нашого софту хоче клієнт, тим менша ціна». 
  • Проте позбутися залежності від колись єдиного клієнта компанія не встигла. «Parimatch Україна» генерував 60–70% виторгу GR8 Tech, сказав Бєлоусов. Він відмовився розкрити абсолютні цифри, та зазначив, що три чверті доходу припадають на зарплатний фонд.
  • «Ризик звільнень є завжди», – сказав Бєлоусов, додаючи, що розглядатиме цей інструмент в останню чергу.

Контекст

До кінця січня 2023-го GR8 Tech мала назву Parimatch Tech. Станом на початок року компанія із понад 1500 спеціалістами на борту посідала 18-те місце у списку найбільших IT-роботодавців України за версією DOU.

Parimatch Tech – заснована у 2020-му IT-компанія із орбіти гемблінгового холдингу Parimatch. Вона розробляла програмне забезпечення і для нині підсанкційної «Parimatch Україна», і для франшиз в інших країнах.

У березні 2022 року Parimatch Tech, яка заробляла на відсотку від виторгу кожної франшизи, довелося скоротити 15% штату, або ж близько 200 фахівців. Влітку з’явилася нова стратегія – продавати свій софт не лише материнській, а й іншим гральним компаніям.

Зареєстрована у 2021-му юрособа GR8 Tech – ТОВ «ПМ ТЕК» не перебуває у процесі ліквідації і залишається резидентом «Дія.City». Її бенефіціар – власниця Parimatch Катерина Білоруська, свідчать дані з відкритих реєстрів.

Наразі основний продукт GR8 Tech – iGaming платформа для букмекерів і онлайн-казино. Також компанія продає послугу запуску грального бізнесу під ключ і давній продукт – франшизу Parimatch разом із гральною платформою. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні