Категорія
Новини
Дата

Глава МВФ не виключає падіння ВВП України на третину від довоєнного та обіцяє «внесок найближчим часом»

Падіння ВВП України через розвʼязану Росією війну може сягнути третини від довоєнного. Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва в дискусії Foreign Policy Live, пише Інтерфакс-Україна.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • МВФ «тісно співпрацює з Україною в тому, як застосовувати найкращі заходи з управління кризою», так, щоб економіка не впала.
  • Влада в Україні виконує чудову роботу в умовах війни, зазначила Георгієва. За її словами, МВФ зробить свій внесок найближчим часом.
  • МВФ негайно відреагував на запит України про надзвичайне фінансування розміром $1,4 млрд, яке потрібне для підтримки функціонування країни, нагадала глава МВФ.

Контекст

МВФ на 7 березня оцінював падіння ВВП України цього року в 10%, проте зазначав, що в разі затягування війни воно буде значно більшим. МВФ зазначав, що дані про скорочення реального ВВП під час війни (Ірак, Ліван, Сирія, Ємен) свідчать, що щорічне скорочення виробництва може зрештою бути набагато вищим — у діапазоні 25-35%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні