Категорія
Новини
Дата

МВФ виділить Україні $1,4 млрд екстреної допомоги. Фонд змінив фокус дискусій з українською владою

Міжнародний валютний фонд планує виділити Україні «негайну фінансову допомогу» у розмірі $1,4 млрд, повідомила директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва. Засідання Ради директорів Фонду відбудеться сьогодні ввечері.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • МВФ змінив фокус поточних дискусій з українською владою з «реформ» на «кризове управління», заявила Георгієва.
  • Фонд допомагає мобілізувати фінансову підтримку та ресурси, йдеться у заяві Георгієвої. За її словами, Україна потребує цієї підтримки ще більше через вторгнення Росії.
  • МВФ і Світовий банк – дві установи, які мають доручення направляти скоординовану допомогу країнам, що цього потребують, йдеться у заяві Фонду.
  • Пропозицію про виділення Україні $1,4 млрд Рада директорів МВФ розгляне сьогодні о 21:30 за Києвом, повідомив заступник виконавчого директора від України у МВФ Владислав Рашкован. Це найбільша сума від однієї організації, яку отримає Україна під час війни, додав він.

Контекст

Голова НБУ Кирило Шевченко звернувся до представників МВФ з проханням надати Україні додаткове фінансування за програмою екстреної підтримки фонду для його держав-членів. Світовий банк вже готує для України пакет допомоги на $3 млрд на найближчі місяці. Рішення про виділення понад $700 млн було прийняте 8 березня.

МВФ вважає, що війна Росії з Україною матиме серйозні економічні наслідки для всього світу. У випадку ескалації вони можуть стати нищівними, попереджають у Фонді.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні