Категорія
Новини
Дата

Goldman Sachs першим з гігантів Волл-Стріт заявив про вихід з РФ

Goldman Sachs Group Inc. згортає свою діяльність в РФ, пише Bloomberg. У процесі виходу одна з найбільших інветкомпаній Волл-стріт торгуватиме корпоративними бондами, прив’язаними до країни, але не робитиме ставки щодо їхніх котирувань.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Goldman Sachs згортає свій бізнес у Росії у відповідності з нормативними та ліцензійними вимогами. Це перша реакція банку з Волл-стріт, зазначає Bloomberg.
  • Інвесткомпанія торгуватиме корпоративними бондами, але не робитиме ставки щодо їхніх котирувань
  • Goldman перемістила частину своїх співробітників з Москви до Дубая.

Контекст

РФ не становить значної частини глобального бізнесу Goldman Sachs. На кінець 2021 року кредитний ризик компанії в Росії становив $650 млн. Більшість із них пов’язана з недержавними контрагентами або позичальниками.

Про свій вихід з Росії заявили десятки компаній, але поки що серед них обмаль міжнародних банків. Низка найбільших серед представлених у Росії міжнародних банківських груп у відповідь на запит Forbes також заявила про скорочення присутності на цьому ринку. Групи ING, Credit Agricole, Commerzbank, BNP Paribas, SEB, Intesa Sanpaolo зупинили фінансування нових проєктів на користь російських компаній, але продовжують обслуговувати міжнародних клієнтів в Росії. Forbes зʼясував, чому так сталося.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні