Категорія
Новини
Дата

Голова Нацбанку Саудівської Аравії подав у відставку після коментаря про Credit Suisse

Голова найбільшого комерційного банку Саудівської Аравії – Saudi National Bank – Аммар аль-Худаїрі йде у відставку після того, як його коментар викликав падіння вартості акцій швейцарського Credit Suisse. Про це пише Bloomberg з посиланням на заяву Нацбанку Саудівської Аравії – одного із найбільших власників акцій проблемного Credit Suisse.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Аль Худайрі заявив, що йде «з особистих причин». Він очолював Національний банк Саудівської Аравії з 2021 року. 
  • Пост голови банку займе головний виконавчий директор Саїд Мохаммед аль-Гамді.

Контекст

У листопаді 2022 року найбільший банк Саудівської Аравії придбав 9,9% акцій Credit Suisse за ціною 3,82 швейцарського франка. Загальна вартість операції склала 1,4 млрд швейцарських франків – близько $1,5 млрд.

13 березня Credit Suisse заявив, що виявив «суттєві недоліки» у своїх фінансових звітах. Після цього Аммар аль-Худаїрі повідомив, що Нацбанк Саудівської Аравії, який на 37% належить суверенному фонду королівства, відмовився від нових вкладень у банк через обмеження регулятора. Інвестори також повідомили, що очікують на банкрутство Credit Suisse. 

У підсумку 15 березня акції банку впали на 30%, а Saudi National Bank втратив понад $1 млрд.

19 березня стало відомо про поглинання Credit Suisse найбільшим швейцарським банком – UBS, який викупить акції конкурента за ціною 0,5 швейцарського франка за кожну. Загальна сума операції становитиме понад $2 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні