Категорія
Новини
Дата

Голова «Укренерго» відкинув можливість колапсу в енергосистемі через похолодання і атаки РФ

В українській енергосистемі не буде колапсу, навіть якщо ворог скористається періодом похолодання для нових масованих атак на енергетичні об’єкти. Про це сказав очільник НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Кудрицький зазначив, що саме такі періоди росіяни вибирали перед своїми масованими атаками. 
  • «Ми це вже проходили близько 20 разів. Це, звичайно, створить нам додаткові проблеми. Але я впевнений, що це буде питання тривалості можливих перерв в енергопостачанні через пошкодження якихось об’єктів, проте колапсу в енергосистемі не відбудеться. Ворог цього не досягне», – сказав голова «Укренерго».
  • За його словами, низькі температури – це випробування для будь-якої енергосистеми. І для того, щоб пройти цей складний період без відключень, потрібно виконати дві умови: залучити до роботи всі енергоблоки електростанцій, які зараз перебувають в поточних ремонтах, та в повному обсязі використати 1700 МВт технічної можливості імпорту, яку «Укренерго» відкрило наприкінці минулого року. 
  • Крім того, Кудрицький закликав обмежити споживання електроенергії в пікові ранкові та вечірні години.

Контекст

2 січня «Укренерго» повідомило, що споживання електроенергії стрімко зросло, зокрема через похолодання. Це створює додаткове навантаження на енергосистему. Компанія наголосила, що для електростанцій, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, це дуже різке збільшення навантаження, яке може призвести до технологічних порушень.

Наприкінці листопада європейське енергетичне обʼєднання ENTSO-E визнало, що НЕК «Укренерго» виконала ключові технічні заходи для постійної синхронізації української та європейської енергосистем. Імпортну потужність в Україну збільшено з 1200 до 1700 МВт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні