Категорія
Новини
Дата

Google знову дозволить рекламу криптобіржам і гаманцям. Заборона діяла з 2018 року

1 хв читання

Компанія Google з серпня дозволить криптобіржам і компаніям, що пропонують гаманці для криптовалют, розміщувати рекламу, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Google дозволить показувати рекламу в пошуку, на YouTube і на інших ресурсах, якщо компанії пройдуть процедуру сертифікації.
  • Аби сертифікуватися, рекламодавці мають бути належним чином зареєстровані в Агентстві з боротьби з фінансовими злочинами (FinCEN). Крім того, рекламодавці повинні дотримуватися всіх юридичних вимог, у тому числі законів штату, місцевих та федеральних законів, а також «забезпечувати відповідність своїх оголошень і цільових сторінок усім правилам Google», пише Bitcoin.com.
  • Рекламодавці, криптовалютні біржі та криптогаманці з тарґетуванням на США зможуть рекламувати ці продукти й послуги з 3 серпня 2021 року.
  • Водночас заборона на рекламу все ще існує для первинних пропозицій монет і послуг (ICO), децетралізованого фінансування (DeFi), торгових протоколів, порад щодо інвестицій у криптовалюти.

Контекст

У березні 2018 року Google, Facebook і Twitter заборонили рекламу, повʼязану з криптовалютами. Після цього жоден рекламодавець, у тому числі легальні компанії, не міг рекламувати біткоїни та інші криптовалюти, пропозиції придбати токени в рамках ICO або бінарні опціони. Facebook назвав їх фінансовими продуктами й послугами, які використовуються для введення користувачів в оману, або шахрайством.

Пізніше Facebook і Google частково скасували заборону, дозволивши рекламу криптовалют і супутнього контенту від попередньо затверджених рекламодавців у США та Японії.

Поштовхом для розвитку криптовалют став прихід компаній і великих інвесторів. Так, Tesla придбала біткоїнів на $1,5 млрд і дозволила їх приймати як форму оплати за автомобілі. Компанія Square придбала біткоїнів на суму $220 млн, перевівши в криптовалюту близько 5% своїх активів.

Також із криптовалютами почне працювати найстаріший у США Bank of New York Mellon. З кінця цього року фінустанова зберігатиме, переводитиме й випускатиме криптовалюти від імені своїх клієнтів, які займаються управлінням активами.

У 2021 році компанія MasterCard планує вперше дозволити операції з криптовалютами. Минулого року Visa в співробітництві з криптовалютним стартапом BlockFi оголосили про випуск кредитної картки, яка пропонуватиме виплату кешбеку в біткоїнах у США, пише Bloomberg. У жовтні інша платіжна система PayPal оголосила про вихід на ринок криптовалют. Тепер її клієнти можуть купувати й продавати біткоїни та інші віртуальні валюти, використовуючи облікові записи PayPal.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні