Категорія
Новини
Дата

Група «Нафтогаз» сплатить 14,3 млрд грн дивідендів та податків на дивіденди

1 хв читання

НАК «Нафтогаз України» за результатами діяльності в 2023 році сплатить до держбюджету майже 12,2 млрд грн дивідендів, а також 2,1 млрд грн податку на дивіденди, йдеться у пресрелізі компанії.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Розмір дивідендів становить 95% чистого консолідованого прибутку Групи «Нафтогаз», що належить акціонерам компанії. Це – найвищий показник серед державних компаній.
  • Виплату дивідендів НАК «Нафтогаз України» має провести не пізніше 30 липня 2024 року. 

Контекст

За даними компанії, у 2023-му чистий прибуток групи «Нафтогаз» становив 23,1 млрд грн проти збитку 79,1 млрд у 2022 році. Група «Нафтогаз» за підсумками 2023-го також сплатила понад 90,2 млрд грн податків.

На початку року Кабмін зобов’язав шість акціонерних товариств до 29 лютого забезпечити авансове перерахування до держбюджету не менш ніж 50% річних дивідендів від результатів господарської діяльності у 2023 році. Рішення стосувалося також і НАК «Нафтогаз України».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд