Категорія
Новини
Дата

Група «Нафтогаз» торік отримала понад 23 млрд грн прибутку

У 2023 році чистий консолідований прибуток групи «Нафтогаз» склав 23,1 млрд грн проти збитку 79,1 млрд у 2022 році, йдеться у повідомленні пресслужби. Консолідовану фінансову звітність перевірив міжнародний незалежний аудитор та схвалила наглядова рада компанії 3 травня.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Наразі звітність направлена на розгляд та затвердження акціонеру – Кабінету Міністрів.
  • Планується, що абсолютна більшість чистого консолідованого прибутку групи, що належить акціонерам, буде спрямована на сплату дивідендів державі.
  • Група «Нафтогаз» за підсумками 2023 року також сплатила понад 90,2 млрд грн податків.

Контекст

На початку лютого Кабінет Міністрів визначив базовий норматив відрахування на рівні 80% для державних підприємств. Зазначається, що підприємства за власної ініціативи можуть перераховувати до бюджету й більшу частку. Минулого року рівень становив 50% від результатів господарської діяльності у 2022 році.

Також уряд окремо встановив нормативи відрахувань для «Нафтогазу України» на рівні 95%.

Наприкінці лютого Кабмін зобов’язав шість акціонерних товариств до 29 лютого забезпечити авансове перерахування до держбюджету не менше ніж 50% річних дивідендів від результатів господарської діяльності у 2023 році. Рішення стосувалося також і АТ «НАК «Нафтогаз України».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні