Категорія
Новини
Дата

Група «Текстиль-Контакт» відмовилася від «конопляного» проєкту на базі індустріального парку Hempy UA

1 хв читання

Одна з найбільших торгово-виробничих груп в Україні – «Текстиль-Контакт» – відмовилася від участі в створенні центру вирощування та перероблення промислових конопель на базі індустріального парку Hempy UA в Рівненській області. Про це розповів власник ТК-Груп Олександр Соколовський в ефірі Business Breakfast від Forbes Ukraine.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Соколовський зазначив, що був серед співзасновників індустріального парку Hempy UA, але вийшов із проєкту, тому що «потрібні і великі гроші, і багато часу».
  • Водночас ідею розвитку текстильного коноплярства в Україні Соколовський назвав цікавою та перспективною, враховуючи кліматичні умови та зростаючий попит у світі на тканини з конопель.

ТК-груп

Група компаній «Текстиль-Контакт» заснована у 1995 році. Основний напрям діяльності – виробництво та оптово-роздрібний продаж тканин і фурнітури, домашньої білизни, спецодягу та військової форми. Компанія керує мережею оптово-роздрібних гіпермаркетів тканин, мережею магазинів фурнітури та виробів домашнього текстилю. За даними компанії, «Текстиль-Контакт» має 100 000 постійних клієнтів, асортимент продукції – 30 000 видів тканин. На 12 фабриках групи працюють понад 1500 співробітників.

Дохід ТОВ «Текстиль-Контакт» у 2022 році сягнув 801 млн грн проти 638 млн грн у 2022-му. Активи компанії за підсумками минулого року перевищували 568 млн грн, свідчать дані Youcontrol. За 2023 рік група сплатила 442 млн грн податків.

Контекст

«Текстиль-Контакт» планував стати текстильним резидентом в Hempy UA. Відповідний інвестпроєкт обсягом €200 млн Соколовський представив у січні 2023 року. Інвестиції у текстильне виробництво оцінювалися у близько €25 млн. Проєкт передбачав запуск виробництва тканин, ниток, шпагатів, канатів, брезенту та мішковини з промислових конопель.

Індустріальний парк Hempy UA ІП «HEMPY UA», який знаходиться на території Привільненської сільради Рівненської області, був включений до Реєстру індустріальних парків у жовтні 2023 року.

Його концепція передбачає, що на площі майже 43 га буде створено кілька підприємств із переробки промислових аграрних культур для виробництва продукції текстильної, легкої та харчової промисловості. Додатково планувалося розпочати виробництво будівельних і меблевих матеріалів, біо-пластику та енергетичної сировини.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд