Категорія
Новини
Дата

Huawei випустила власну операційну систему для смартфонів в Азії. Компанія прагне позбутися американського впливу

Китайська компанія Huawei Technologies оновила власну операційну систему. Тепер її встановлюватимуть на більш широкий спектр продуктів, включаючи смартфони, пише BBC.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • HarmonyOS 2.0 зʼявилася в Азії, а дати глобального запуску поки що немає.
  • Організації молодіжного руху Китаю, Комуністична молодіжна ліга і навіть пожежні служби та офіційні акаунти судів просувають нову систему. За останній тиждень понад 17 млн користувачів Weibo прочитали повідомлення з хештегом «TheHarmonySmartphoneSystemIsHere»
  • Huawei розгорнула Harmony OS уже на багатьох фірмових пристроях, у тому числі на ноутбуках.
  • Запуск ОС на смартфонах є спробою Huawei позбутися постачальників зі США та кинути виклик домінуванню Google в області програмного забезпечення для смартфонів, зазначає The Wall Street Journal.
  • Huawei очікує, що до кінця року HarmonyOS буде оснащено 300 млн пристроїв, повідомляє китайське інформаційне агентство Xinhua.

Контекст

У травні 2019 року міністерство торгівлі США додало Huawei до чорного списку після оголошення експрезидентом Дональдом Трампом надзвичайної ситуації через загрозу національній безпеці від продукції китайського виробника. США і союзники заявляють, що технології Huawei можуть бути використані для шпигунства на користь Китаю. Після цього для роботи з китайською компанією американським фірмам потрібно отримувати дозвіл від органів державної влади.

У вересні Huawei представила лінійку смартфонів, що, як і раніше, працювали на операційній системі Android, але без доступу до сервісів Google, включно з магазином Google Play, поштовим клієнтом Gmail, пошуком тощо.

Через це продажі смартфонів компанії почали падати. За останній квартал 2020 року Huawei продала 33 млн смартфонів, що на 41% менше порівняно з аналогічним періодом 2019-го. Через це вона вперше вийшла з пʼятірки лідерів виробників смартфонів, опинившись на шостій сходинці. Крім того, через обмеження США Huawei продала підрозділ смартфонів бюджетного бренду Honor.

Важливі цифри

Samsung, Xiaomi та інші світові виробники телефонів, крім Apple, використовують операційну систему Android від Google. За даними дослідницької компанії Canalys, китайські продавці складають 57% світового ринку мобільних телефонів і можуть стати потенційними покупцями операційної системи Huawei Harmony, якщо вона буде гідним конкурентом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні