Категорія
Новини
Дата

Ігор Ніконов і Офер Керзнер планують збудувати ще один готель біля столичного «Дніпра»

1 хв читання

Державна інспекція архітектури та містобудування видала дозвіл на будівництво офісно-готельного комплексу «Столичний» на Хрещатику, пише LIGA.net. Документ видали 13 серпня, свідчать дані на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ).

Проблема забудови центральної частини Києва в останні роки тільки загострюється. Це питання потребує зваженого підходу, який враховуватиме як історичні, так і сучасні аспекти розвитку міста.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Замовник будівництва – ТОВ «Грааль», вказано на порталі ЄДЕССБ. Бенефіціари компанії – Ігор Ніконов (KAN Development), Офер Керзнер (City Capital Group) і Олег Гавриляк, свідчать дані YouControl. 
  • Офісно-готельний комплекс з апартаментами «Столичний» розташується на ділянках на вул. Хрещатик, 5, вул. Хрещатик, 5В, вул. Хрещатик, 7/9, вул. Грушевського, 4Б, вказано на порталі ЄДЕССБ. Це ділянки поруч із готелем «Дніпро», який розташований на вул. Хрещатик, 1/2.
  • Загальна площа майбутнього комплексу «Столичний» – 44 140 кв. м, корисна – 38 332 кв. м. У будівлі 21 658 кв. м відведено під апартаменти, загалом буде 219 номерів. Ще 1809 кв. м займуть офіси, 2189 кв. м – торгові приміщення. Площа підземного паркінгу – 4578 кв. м.
  • Проєкт розробила Творча архітектурна майстерня А. Пашенько.

Контекст

У 2003 році Київська міська адміністрація визнала ТОВ «Грааль» переможцем інвестиційного конкурсу на реконструкцію Європейської площі з будівництвом комплексу нежитлових приміщень і облаштуванням підземного простору під Хрещатиком і під вулицею Грушевського, пише LIGA.net.

Центральним елементом проєкту реконструкції мало стати будівництво хмарочоса – офісно-готельного комплексу «Столичний» на кілька десятків поверхів. Ці плани привели до протесту громадськості, оскільки земельна ділянка розташована в межах історичного ареалу памʼятки містобудування місцевого значення «Вулиця Хрещатик» і частково – в межах буферної зони обʼєкта ЮНЕСКО.

У 2021 році Київська міська рада проголосувала за поновлення компанії «Грааль» договору оренди земельної ділянки на вул. Хрещатик, 5 і передання сусідньої земельної ділянки на вул. Грушевського, 4Б під забудову. Тоді депутатам показували передпроєктні зображення, в яких про будівництво хмарочоса вже не йшлося. На рендерах було показано проєкти будинків в один рівень із сусідніми.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд