Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

«Без людей не можна будувати проєкти». З десяти анонсованих на 2024 рік великих ТРЦ може не відкритись жоден (виключення – «Епіцентр»). У чому причина?

3 хв читання

ТРЦ Ocean Mall

Відкриття Ocean Mall перенесли на зиму 2024–2025

2024-й може стати першим роком за тривалий час, коли в Україні не відкриють жодного нового ТРЦ. Причини – зростання витрат на будівництво, нестача робочої сили та новий етап блекаутів, що затримує введення обʼєктів в експлуатацію. Що з тими, хто заявляв про плани на відкриття?

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Щороку комерційна нерухомість України поповнюється новими метрами для оренди. Навіть у воєнні 2022-2023 роки зʼявилися близько 10 нових торговельних центрів. Два з них – після реконструкції, як-от ТЦ Lake Plaza і Sofia Mall у Києві, ще два – наступні черги раніше збудованих об’єктів, як-от «Епіцентр» у Києві і Veles – в Івано-Франківську.

Чи можна чекати подібне від 2024-го? Ймовірно, що ні, кажуть девелопери та консалтингові компанії, яких опитав Forbes Ukraine.

У переліку перспективних обʼєктів Києва – 22 майбутніх ТРЦ, приблизно стільки ж – у інших містах, свідчать дані UTG. Зокрема, на 2024 рік до вводу в експлуатацію були заявлені понад 10 торгово-розважальних центрів площею від 10 000 кв. м. 

Наразі керуючі компанії переносять їхнє відкриття. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні