Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск близький до купівлі Twitter. Про угоду можуть оголосити вже сьогодні

Угоди щодо продажу Twitter мільярдеру Ілону Маску може бути досягнуто в понеділок, 25 квітня, пише Bloomberg із посиланням на обізнане джерело. За даними джерел The Wall Street Journal, сторони працювали всю ніч, щоб підготувати угоду.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Twitter знаходиться на завершальному етапі переговорів про продаж соцмережі Ілону Маску, повідомило джерело Bloomberg. Компанія працює над виробленням умов угоди, яка може бути досягнута вже 25 квітня.
  • Twitter по-новому глянув на пропозицію Маска і з більшою ймовірністю, ніж раніше, буде прагнути переговорів, пише The Wall Street Journal. Мільярдер вже зустрівся з декількома акціонерами компанії, щоб пояснити переваги своєї пропозиції, пише видання.
  • Twitter може відповісти Ілону Маску вже 25 квітня: сторони працювали всю ніч, щоб підготувати угоду, пише WSJ. Раніше джерела видання повідомляли, що про угоду оголосять 28 квітня, коли компанія оприлюднить дані про доходи за перший квартал. 
  • Компанія, що володіє соцмережею, проводить оцінку вартості Twitter, щоб не продешевити на угоді з Маском. Видання не виключає, компанія може додатковою вимагати від мільярдера компенсації витрат, якщо угода зірветься.
  • Акції Twitter підскочили у понеділок на премаркеті на 6,2%, досягнувши $51,98 за папір.

Контекст

Ілон Маск, який нещодавно став найбільшим акціонером соцмережі Twitter – 9,2%, хоче повністю купити компанію. Мільярдер оприлюднив пакет фінансування в розмірі $46 млрд для фінансування своєї пропозиції щодо поглинання Twitter. Документ він подав до американської Комісії з цінних паперів та бірж. $25,5 млрд бізнесмену погодилися позичити кілька банків на чолі з Morgan Stanley, який надасть кредит на $12,5 млрд під заставу акцій Tesla. Ще $21 млрд Маск готовий надати особисто, пише видання. 

У компанії відповіли, що її правління розгляне пропозицію, і будь-яка відповідь буде на користь «всіх акціонерів Twitter». Як писав Reuters, компанія Thoma Bravo LP також зацікавлена у формуванні пропозиції з придбання Twitter, яка буде конкурувати з пропозицією Ілона Маска.

Bloomberg раніше повідомляв, що правління Twitter може вжити заходів, які захистять компанію від спроб ворожого поглинання. Одним із розглянутих варіантів є так звана «отруйна таблетка» – план захисту прав акціонерів.

Маск має понад 80 млн підписників у Twitter. Після інвестування в компанію він почав висловлювати пропозиції щодо змін у її діяльності: від перетворення штаб-квартири Twitter у Сан-Франциско на притулок для безпритульних та додавання можливості редагування твітів до надання автоматичних позначок преміум-користувачам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні