Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск назвав нові заводи Tesla «гігантськими печами для спалювання грошей»

Виробник електромобілів Tesla зазнає збитків, які сягають мільярдів доларів, через нові заводи в Техасі та Берліні, пише Reuters з посиланням на заяву гендиректора компанії Ілона Маска. Причина втрати грошей – нестача акумуляторів, яка не дозволяє вийти на заплановані виробничі обсяги, і перебої з постачанням з Китаю через коронавірус.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Витрат на «Гігафабрики» багато, а результату майже немає: зараз обидві майданчики схожі на «гігантські печі для спалювання грошей», сказав Маск в інтервʼю Tesla Owners of Silicon Valley.
  • Обидва заводи щосили намагаються збільшити обсяги випуску електрокарів, але не встигають за планом. «Гігафабрика 4» на околицях Берліна вийшла на потужність у 1000 машин на тиждень лише 20 червня, хоча мала досягти такого результату ще у квітні, сказав Маск
  • За словами Маска, на фабриці в Остіні (Техас) зараз виробляється «маленька» кількість машин. Одна з причин – брак компонентів для акумуляторів, партія яких застрягла в китайському порту через нещодавній спалах COVID-19.

Контекст

Масштабні весняні локдауни в Шанхаї стали випробуванням для Tesla, якій довелося зупинити виробництво на китайській Гігафабриці на кілька тижнів. Тривала пауза вилилася в обвал продажу в КНР у квітні на 98%.

Раніше Маск заявив, що штат співробітників Tesla буде скорочено на 10% протягом трьох місяців через «погане передчуття» щодо економічної ситуації.

При цьому кількість робітників із погодинною оплатою планується збільшити. Таким чином, загальна кількість співробітників Tesla зменшиться приблизно на 3,5%, наголошував гендиректор Tesla.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні