Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск повідомив про скорочення штату Tesla на 10% протягом кількох місяців

Штат співробітників компанії Tesla буде скорочено на 10% протягом трьох місяців, сказав гендиректор Tesla та найбагатша людина світу Ілон Маск в інтервʼю Bloomberg на Катарському економічному форумі. Раніше Маск попереджав про плани скоротити штат через «погане передчуття» щодо економічної ситуації.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми дуже швидко росли в плані заробітної плати», – зазначив Маск. За його словами, через зростання частки погодинних працівників загальна кількість співробітників компанії скоротиться лише на 3–3,5%.
  • В Tesla зараз зайнято 100 000 робітників по всьому світу, і чисельність персоналу швидко збільшується через будівництво нових заводів в Остіні та Берліні.
  • Скорочення, які торкнулися поки що лише відділу кадрів та інженерів-програмістів, застали багатьох зненацька. Кількох людей звільнили без попередження, зазначає агентство. 
  • Двоє співробітників на заводі з виробництва акумуляторів Tesla заявляють, що компанія не попередила їх про звільнення за 60 днів, хоча цього вимагає закон, випливає з позову до федерального суду Остіна. За словами Маска, цей позов «не має жодної юридичної сили».

Контекст

4 червня Маск вже попереджав про плани скоротити 10% штату Tesla через «погане передчуття» щодо економічної ситуації. Мільярдер очікує можливу рецесію та ефект доміно для автовиробників. 

Після цієї заяви статки Маска впали на $16,9 млрд – до $216,8 млрд. У рейтингу Forbes Real Time Маск займає перше місце. Зараз його статки оцінюються в $231,4 млрд.

Маск також вимагав від топменеджерів Tesla вийти працювати в офіс або звільнитися. На думку мільярдера, менеджери мають проводити на робочому місці щонайменше 40 годин на тиждень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні