Категорія
Новини
Дата

Іменну ляльку Barbie Ольги Харлан продали на аукціоні за $10 400

Іменна лялька Barbie української олімпійської чемпіонки з фехтування Ольги Харлан

У 2020 році компанія Mattel, яка виготовляє ляльок Barbie, розробила єдину в світі персональну іграшку-копію української олімпійської чемпіонки. Фото: фейсбук-сторінка Ольги Харлан

Іменну ляльку Barbie української олімпійської чемпіонки з фехтування Ольги Харлан продали на аукціоні за $10 400, йдеться у даних eBay.  

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Під час аукціону ціна зросла від стартових $10 000 до $10 400. З 20 по 30 серпня учасники зробили пʼять ставок. Аукціон на платформі eBay запустили спільно зі спортивним виданням «Трибуна». 
  • Отримані кошти скерують на клініку BODRO у Волинській області, устанва займається реабілітацією військовослужбовців. «Реабілітація – важлива частина подальшого життя наших хлопців, – цитують на eBay Ольгу Харлан. – Чим більше ми зможемо виручити з цього аукціону, тим більше видатних людей зможуть одужати».
Іменну ляльку Barbie Ольги Харлан продали на аукціоні за $10 400 /Фото 1

Фото: фейсбук-сторінка Ольги Харлан

Іменну ляльку Barbie Ольги Харлан продали на аукціоні за $10 400 /Фото 2

Фото: фейсбук-сторінка Ольги Харлан

Іменну ляльку Barbie Ольги Харлан продали на аукціоні за $10 400 /Фото 3

Фото: фейсбук-сторінка Ольги Харлан

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Ольга Харлан виграла рекордну кількість нагород серед українських фехтувальників: чотири олімпійські медалі, пʼятнадцять медалей чемпіонатів світу та двадцять медалей чемпіонатів Європи.

У 2020 році компанія Mattel, яка виготовляє ляльок Barbie, розробила єдину в світі персональну іграшку-копію української олімпійської чемпіонки. Ексклюзивна лялька з високою точністю відтворює зовнішність Ольги Харлан на змаганнях – від фехтувального екіпірування до зачіски.

Харлан – перша українка, яка стала прототипом для ляльки Barbie. Mattel виготовила її для лімітованої серії Barbie Role Models, присвяченої святкуванню 60-ї річниці Barbie. Тоді прототипами стали 40 відомих жінок, серед яких науковиці, підприємиці, керівниці великих бізнесів, спортсменки, артистки, медики.

Кандидатуру Харлан офісу Mattel запропонував український дистрибʼютор «Тойдіко», розповідав Forbes Юрій Шаповалов, засновник компанії Podium Sport Marketing Group, яка займається спортивним маркетингом Харлан. Вони обирали між Олею Харлан, Тіною Кароль і Катериною Кухар.

Після затвердження кандидатури Mattel попросили надіслати фотографії Харлан, її розміри, детальні фотографії фехтувального костюма. На основі цих даних вони зробили ляльку, яку надіслали Харлан. «Проєкт тривав близько пів року, – каже Шаповалов. – Саме створення ляльки зайняло два місяці».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні