Категорія
Новини
Дата

Inditex відкриє магазин Zara у ТРЦ Respublika Park після повернення в Україну в квітні

магазин Zara у Києві в ТРЦ Respublika Park /з офіційного сайту

Zara відкриє магазин у ТРЦ Respublika Park навесні 2024 року Фото з офіційного сайту

Компанія Inditex планує відкрити магазин Zara у ТРЦ Respublika Park у Києві після відновлення роботи в Україні, про це Forbes Ukraine повідомила комерційна директорка ТРЦ Олена Яценко. До повномасштабного вторгнення в Respublika Park працювали магазини шести брендів групи компаній.

Ключові факти

  • «Можемо підтвердити інформацію опубліковану у виданні Financial Times», – розповіла комерційна директорка ТРЦ Respublika Park Олена Яценко. Якісь інші деталі вона не стала розкривати.
  • В публікації американського видання йдеться, що відновлення роботи іспанської групи в Україні почнеться з Києва. В цілому Inditex, яка володіє брендами Zara, Stradivarius, Uterque, Bershka, Pull & Bear, Massimo Dutti та Oysho, планує відкрити 50 із 84 магазинів в Україні, повідомляє Financial Times.
  • У компанії підкреслили, що Inditex надаватиме пріоритет безпеці співробітників і клієнтів і адаптуватиме свої плани до ринкових обставин. Деяких українських співробітників уже відправили на навчання до Польщі для підготовки до повернення на роботу.

Контекст

Договір оренди з ТРЦ Respublika Park представники групи Inditex підписали у липні 2021 року. Всього в ТРЦ працювало шість магазинів іспанського ритейлера. Загалом компанія займала 7 170 кв. м орендованих площ. Найбільша з них була у fashion-універмага флагманського бренду Inditex – Zara (3 289 кв. м). Також Massimo Dutti займав площу 824 кв. м, Pull & Bear – 939 кв. м, Bershka – 929 кв. м, Stradivarius – 660 кв. м, Oysho – 535 кв. м. Чи всі магазини групи відновлять роботу у 2024 році — наразі невідомо.

Після того, як 24 лютого 2022 року усі магазини мережі в Україні були зачинені, компанію неодноразово закликали повернутися до роботи. Влітку 2023 року ТРЦ Nikolsky, Respublika Park, Riviera, Forum Lviv та King Cross Leopolis провели флешмоб «ZARAповертайся!» Вітрини тимчасово зачинених магазинів розфарбували закликами «сумую», «погано без тебе», «повертайся».

У лютому 2024 року у відповіді «Інформатору» в пресслужбі компанії повідомили, що безпека співробітників залишається їх пріоритетом. «У цих рамках Inditex продовжує приділяти пріоритетну увагу плану підтримки своїх співробітників, підтримуючи оплату їхньої праці у повній відповідності з трудовим законодавством», – написала компанія. Тоді про строки повернення не йшлося.

Наразі на офіційному сайті Inditex Ukraine залишається повідомлення, що тимчасово онлайн замовлення будуть недоступні, а стаціонарні магазини залишаються зачиненими.

Виторг українських магазинів мережі Inditex у довоєнному 2021 році становив 3,2 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні