Категорія
Новини
Дата

Zara повертається в Україну в квітні

Zara повертається в Україну /Gettyimages

Zara повертається в Україну Фото Gettyimages

Іспанський ритейлер Inditex, який володіє брендами Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Uterque, Oysho і Massimo Dutti, відкриє частину магазинів у Києві в квітні 2024 року, повідомляє Financial Times.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Inditex планує відкрити 50 із 84 магазинів в Україні, повідомляє Financial Times. Це рішення було прийнято після місяців, протягом яких українські ЗМІ та представники роздрібної торгівлі засипали його питаннями про те, коли він знову відкриється.
  • Як зазначає Financial Times, про це Inditex повідомив своїх орендодавців. Відновлення роботи почнуть із 20 магазинів, зокрема у торговельних центрах Києва. 
  • У компанії підкреслили, що Inditex надаватиме пріоритет безпеці співробітників і клієнтів і адаптуватиме свої плани до ринкових обставин. Деяких українських співробітників уже відправили на навчання до Польщі для підготовки до повернення на роботу.

Контекст

Inditex закрила свої 84 магазини в Україні, серед яких були бренди Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti та Bershka, 24 лютого 2022 року, в день повномасштабного вторгнення Росії. Відтоді компанія припинила доставляти товари до країни, але продовжувала платити податки та заробітну плату своїм 1000 українським працівникам. Inditex зберігала свої договори оренди з орендодавцями під час закриття магазину, але не розголошує, на яких умовах.

У лютому 2024 року Inditex вже реагував на запити ЗМІ стосовно повернення в Україну. Тоді про строки не йшлося. «Безпека наших співробітників залишається нашим пріоритетом. У цих рамках Inditex продовжує приділяти пріоритетну увагу плану підтримки своїх співробітників, підтримуючи оплату їхньої праці у повній відповідності з трудовим законодавством», – зазначали в пресслужбі Inditex.

У квітні 2023 року стало відомо, що українська команда Inditex щомісяця обговорює з центральним офісом можливість повернення в Україну і чекає, коли їм нададуть можливість відкритися. Про це Forbes розповів голова Української ради торгових центрів (УРТЦ) Максим Гаврюшин, який спілкується з головним офісом Inditex.

Іспанський ритейл-гігант, якому належать популярні бренди Zara, Bershka, Stradivarius, P&B, Massimo Dutti, зупинив свою роботу в Україні з початком повномасштабної війни. Виторг українських магазинів мережі Inditex у довоєнному 2021 році становив 3,2 млрд грн.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року в Україні відновив роботу H&M. Перші магазини відкрилися в ТРЦ Lavina Mall і Respublika Park у Києві 9 листопада. Пізніше магазини шведського оператора відкрили свої двері також у ТРЦ River Mall, Retroville, SkyMall і Dream у столиці і один – у ТРЦ Victoria Gardens у Львові. Магазини H&M у ТРЦ Riviera в Одесі та в ТРЦ Nikolsky у Харкові залишаються закритими. У лютому 2024 року в пресслужбі компанії повідомили Forbes Ukraine, що H&M готує до відкриття перший від початку війни новий магазин у Києві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні