Категорія
Новини
Дата

Індія розгляне пропозицію G7 про обмеження цін на нафту з Росії

Індія розгляне пропозицію західних країн щодо обмеження цін на російську нафту, яке має набути чинності з 5 грудня. Про це сказав міністр нафти країни Хардіп Сінгх Пурі, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • План обмеження цін включає для країн G7 відмову у страхуванні, фінансуванні, брокерських, навігаційних та інших послугах нафтовим вантажам, вартість яких перевищує межу цін на нафту та нафтопродукти, яка ще не визначена.
  • Індія стала другим за величиною нафтовим клієнтом РФ після Китаю, оскільки деякі західні компанії уникали закупівлі у Москви після її вторгнення в Україну.
  • За позицією Індії щодо граничної ціни стежать у всьому світі, оскільки вона є перевіркою того, наскільки ефективним буде цей план у стримуванні доходів РФ від продажу нафти.
  • «Я думаю, що є виняток для Японії щодо Сахаліну, а також є нафта, яка надходить по трубопроводу, тому вони мають винятки. Нам доведеться це розглянути», – сказав міністр, відповідаючи на питання, чи дотримуватиметься Індія запланованого обмеження цін.

Контекст

ЄС запровадив ембарго на закупівлю російської нафти морським шляхом із 5 грудня 2022 року та на закупівлю нафтопродуктів із 5 лютого 2023 року. США заборонили імпорт нафти з Росії ще в березні.

Нещодавно країни «Великої сімки» домовились про встановлення цінової межі на російську нафту та нафтопродукти.

Офіційні особи країн G7, зокрема міністерка фінансів США Джанет Єллен, заявляють, що безпрецедентний захід, який має розпочатися 5 грудня, знизить дохід, який Росія отримує за нафту, без скорочення її експорту світовим споживачам. Компанія ClearView Energy Partners із Вашингтона заявила, що офіційні особи говорять про обмеження ціни на нафту в діапазоні від $40 до $60 за барель.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні