Категорія
Новини
Дата

Instacart дозволить більшості працювати віддалено після пандемії. Співробітники нижчого рівня повернуться до офісу, а вищого – залишаться вдома

Американський сервіс доставки продуктів Instacart дозволить понад 70% персоналу працювати віддалено після закінчення пандемії COVID-19. Однак співробітники нижчого рівня заявляють про несправедливий розподіл команд, які повинні приходити в офіс, пише The Verge.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Співробітникам центральної операційної команди, яка включає в себе логістику й безпеку, повідомили, що їм необхідно з вересня ходити до офісу три дні на тиждень.
  • Але ця вимога не поширюється на більшість інших команд, а також на керівників вищої ланки в центральній операційній команді. Ці співробітники можуть працювати віддалено, приходячи до офісу «на певний відсоток часу» протягом місяця.
  • У відповідь на питання The Verge представник Instacart сказав, що необхідність приходити до офісу співробітникам центральної операційної команди пояснюється роботою з конфіденційною інформацією та даними.
  • Однак працівників не задовольнила така відповідь. Адже нині Instacart дозволяє їм працювати з дому двічі на тиждень, а торік дозволив працювати повністю віддалено.

Важливі цифри

У березні Instacart оцінили в $39 млрд у ході раунду фінансування. Це дало змогу компанії стати другим із найбільш дорогих стартапів у США.

Контекст

Напруга між співробітниками і керівництвом Instacart підкреслює становище, з яким, ймовірно, зіштовхнуться багато технологічних компаній після відкриття офісів. У той час як одні переходять на повністю віддалений режим роботи, інші намагаються використовувати гібридний підхід, який може розчарувати деяких співробітників.

Назавжди працювати вдома дозволили, зокрема, Dropbox, Twitter і Coinbase. Також назавжди перейти на дистанційку вирішила й українська ІТ-компанія EVO, яка створила такі проєкти, як Prom.ua, Bigl.ua, Kabanchik.ua.

Однак багато компаній притримуються гібридного підходу. Торік Microsoft заявила, що її співробітники зможуть працювати з дому менше 50% часу від робочого тижня або з дозволу менеджера повністю перейти на дистанційку. PayPal пропонуватиме співробітникам гібридний графік, за яким вони самі обиратимуть, де їм працювати.

Минулого місяця Google заявила, що не збирається продовжувати практику масової віддаленої роботи. Однак пізніше змінила думку. Google передбачає, що з вересня 60% співробітників перебуватимуть в офісі протягом декількох днів на тиждень. При цьому 20% працюватимуть із дому і лише 20% перебуватимуть в офісах п’ять днів на тиждень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні