Категорія
Новини
Дата

Іран вимкне електроенергію майнерам криптовалют

Авторизованим установкам для майнінгу криптовалют в Ірані припинять подавати електроенергію з 22 червня. Про це оголосив прессекретар Міністерства енергетики Ірану Мостафа Раджабі Машхаді, пише Tehran Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В Ірані розміщено 118 дозволених установок для майнінгу криптовалют, які мають відімкнути від електроенергії національної мережі наступного місяця.
  • Минулого тижня споживання електроенергії в країні сягнуло рекордних 62 500 МВт під час пікового споживання. За прогнозами, споживання цього тижня перевищить 63 000 МВт, що означає обмежену пропозицію електроенергії.

Контекст

Після того як у 2019 році уряд Ірану схвалив майнінг криптовалют як промислову діяльність, численні компанії почали видобувати криптовалюту по всій країні завдяки надзвичайно дешевій електроенергії. Тепер іранські електростанції почали розглядати цю галузь як можливість збільшити власні доходи.

У січні 2020 року Міністерство промисловості, гірничої справи та торгівлі видало понад 1000 ліцензій на установки для майнінгу криптовалют.

Деякі майнери почали використовувати побутову електроенергію для видобутку криптовалюти, що призвело до серйозних проблем в електроенергетичній галузі країни, яка вже зіткнулася з викликами, спричиненими посухою.

Субсидовані ціни на електроенергію та економічні санкції, що обмежують доступ до іноземної валюти, зробили Іран великою базою для майнінгу криптовалют, за даними аналітичної компанії Elliptic, яка вважає, що в країні зосереджено 4,5% усього майнінгу Bitcoin у світі.

У травні 2021 року Іран заборонив енергомісткий видобуток криптовалют, таких як Bitcoin, напередодні сезону пікового попиту на електроенергію, після того, як різке зростання споживання призвело до відключення електрики у великих містах. Заборона набула чинності негайно і триватиме до 22 вересня, заявив президент Хасан Роухані, додавши, що близько 85% поточної діяльності з видобутку криптовалюти у країні здійснювалося без ліцензій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні