Категорія
Новини
Дата

Ірландія оштрафувала Instagram на рекордні €400 млн через дитячі дані

Регулятор конфіденційності даних Ірландії вирішив накласти рекордний штраф у розмірі €405 млн ($402 млн) на соціальну мережу Instagram після розслідування щодо опрацювання даних дітей, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Розслідування, яке розпочалося у 2020 році, стосувалося дітей-користувачів віком від 13 до 17 років, яким було дозволено керувати бізнес-акаунтами, що полегшувало публікацію номера телефону або адреси електронної пошти користувача.
  • Повну інформацію про рішення про штраф буде опубліковано наступного тижня, йдеться в повідомленні.
  • За словами представника Meta, Instagram оновив свої налаштування понад рік тому і з того часу випустив нові функції для забезпечення безпеки підлітків та конфіденційності їхньої інформації.
  • У Instagram заявили, що не згодні з тим, як було розраховано штраф, уважно вивчають рішення і планують його оскаржити.

Контекст

Ірландський регулюючий орган завершив проєкт постанови щодо розслідування Instagram у грудні та поділився ним з іншими регулюючими органами Європейського Союзу в рамках системи «єдиного вікна» блоку для регулювання великих транснаціональних корпорацій.

Комісія із захисту даних Ірландії (DPC) перевіряє Facebook, Apple, Google та інших технологічних гігантів через розташування їхніх штаб-квартир в ЄС в Ірландії. 

Вона почала більше десятка розслідувань щодо компаній Meta та її соцмереж Facebook та WhatsApp.

Минулого року WhatsApp була оштрафована на рекордні €225 млн за недотримання правил ЄС щодо даних у 2018 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні