Категорія
Новини
Дата

Італія активізувала переговори з Катаром щодо постачання газу. У планах припинити експорт газу з РФ за 2-3 роки

Італія активізувала переговори з Катаром щодо постачання зрідженого газу. У планах Італії – позбавитися необхідності імпортувати російський газ протягом два-трьох років, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Італія активізувала пошуки нових постачань газу на тлі війни в Україні, пише видання.
  • Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо в суботу вилетів до Катару для обговорення енергетичної співпраці з країною, яка є світовим лідером виробництва зрідженого газу.
  • Премʼєрміністр Італії Маріо Драгі також обговорив з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані прагнення зміцнити звʼязки з багатою на газ країною Перської затоки.
  • У суботу Міністерство енергетики Італії заявило, що країна хоче оперативно скоротити імпорт російського газу більш ніж наполовину та стати незалежною від російських постачань протягом двох-трьох років.

 Контекст

Вторгнення Росії в Україну спровокувало широкомасштабні західні санкції, які загрожують порушити товарні потоки, посилюючи небезпеку нестачі газу, відключень електроенергії та подальшого зростання цін.

Італія сильно залежить від імпорту енергоносіїв. Країна використовує газ для виробництва 40% електроенергії, а імпорт становить понад 90% її потреб у газі. Минулого року 40% цього імпорту припадало на Росію, та уряд Італії заявив, що хоче зменшити залежність від РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні