Категорія
Новини
Дата

Італія підтримала ідею обмеження цін на російську нафту. Одностайності у G7 поки немає – Bloomberg

Країни Великої сімки (G7) готуються до обговорення ідеї встановлення обмеження цін на імпорт енергоносіїв з Росії, пише Bloomberg з посиланням на джерела. За їхніми даними, Італія вже підтримала цей механізм. Таким чином країни G7 хочуть обмежити доходи РФ і попередити інфляцію через зростання цін на енергоносії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Переговорники з G7 вивчають механізм у межах підготовки до саміту в Баварських Альпах, у Німеччині 26–28 червня. Проте поки що ця тема не включена до офіційного порядку денного саміту.
  • Такі заходи вже підтримав премʼєр-міністр Італії Маріо Драгі, пише Bloomberg. Він обговорював це питання з президентом США Джо Байденом під час візиту до Вашингтона в травні. Драгі також заявляв про створення «картеля» покупців газу.
  • Високопоставлений французький чиновник повідомив Bloomberg, що країна розглядає всі пропозиції, які підтримуватимуть тиск на РФ та згладять економічні наслідки війни в Україні. 
  • Водночас деякі країни G7 побоюються, що обмеження цін на російську нафту може призвести до заходів у відповідь з боку Москви. Інші держави припускають, що РФ може знайти нових покупців на свою нафту, якщо цей механізм підтримає недостатня кількість країн. 

Контекст

Країни G7 та ЄС домовилися поступово припинити імпорт російської нафти. Раніше цього місяця міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що переговори про створення групи покупців газу були «надзвичайно активними».

За оцінкою Financial Times, РФ зможе витримати відмову ЄС від постачання її нафти за ціною $44 за барель і вище.

У Кремлі раніше заявили, що РФ не продаватиме нафту собі у збиток. «Якщо десь попит скорочується, десь він збільшується, відбувається переорієнтація потоків, пошук найсприятливіших умов», – заявляв прессекретар Путіна Пєсков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні