Категорія
Новини
Дата

Jaguar Land Rover повністю перейде на виробництво електромобілів до 2030 року

Модельний ряд Jaguar Land Rover стане повністю електричним із 2030 року. Автовиробник готується до заборон на продаж нових автомобілів, що працюють на викопному паливі, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У найближчі п'ять років Land Rover випустить шість електричних моделей, перша з яких вийде в 2024 році.
  • Очікується, що до 2030 року 100% автомобілів Jaguar і 60% Land Rover будуть оснащені силовими агрегатами з нульовим вихлопом.
  • Компанія щорічно витрачатиме близько $3,5 млрд на технології електрифікації та розвиток послуг для зарядки транспортних засобів. 
  • Акції Tata Motors, якій належить Jaguar Land Rover, після заяви зросли на 3%.
  • Також компанія інвестує в розробку водневих паливних елементів в очікуванні майбутнього переходу на водень. Наступного року автовиробник планує випустити на дороги Великої Британії прототипи, які використовують водневі паливні елементи.

Контекст

Багато країн уже ухвалили законодавчі обмеження щодо двигунів внутрішнього згоряння. Наприклад, у Великій Британії ця заборона має вступити в силу в 2030 році.

Тому автовиробники у всьому світі розробляють стратегії щодо нульових викидів вуглецю. Зокрема, британська Bentley Motors, що входить до німецького концерну Volkswagen Group, планує повністю електрифікувати модельний ряд до 2030 року.

Назавжди відмовитися від машин із бензиновими та дизельними двигунами планує шведський автовиробник Volvo також до 2030 року та американський General Motors до 2035 року.

Крім того, за даними ЗМІ, над створенням електромобіля працює техгігант Apple.

Важливі цифри

Світові продажі електрокарів у 2020 році в порівнянні з 2019-м зросли на 39% – до 3,1 млн одиниць. У той же час загальний ринок легкових автомобілів зменшився на 14%.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні