Категорія
Новини
Дата

JTI Group не зупиняє діяльність у Росії через війну

Японська тютюнова компанія JTI Group не зупинятиме постачання й виробництво своїх виробів у Росії. Про це йдеться в статті Forbes

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Основні факти:

  • Співробітники українського підрозділу JTI написали у головний офіс компанії листа, де, зокрема, вимагали зупинити продаж сигарет у Росію.
  • Директор зі звʼязків з громадськістю Фемі Намфуа підкреслив, що JTI Group є політично нейтральною і не втручається у геополітичні питання. «Це один із наріжних каменів нашого Кодексу поведінки», – пише він.

Контекст:

JTI – найбільший виробник тютюнових виробів у Росії із часткою ринку близько 30%. Компанія працює під відомими брендами Winston, Camel, LD, Sobranie тощо. На трьох російських заводах працює понад 4500 осіб.

Через війну Росії проти України міжнародні компанії розривають співпрацю з російським бізнесом. Nike, Apple, Boeing – хто ще припинив бізнес із РФ, читайте у нашому тексті «Які світові компанії більше не ведуть бізнес із Росією».

Відмовилися припиняти співпрацю компанія Coca-Cola, Nestle SA, Metro, виробник автомобілів Stellantis, Danone, хімічна група BASF і виробник годинників SwatchGroup. Жодних заяв не робила Pepsico, для якої російський ринок є другим за розміром після Мексики, ідеться у її фінансовому звіті. За 2021 рік компанія заробила у РФ $3,4 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні