Категорія
Новини
Дата

Кабмін провів ротацію складу наглядової ради Ощадбанку

Кабінет міністрів призначив шість незалежних членів наступної наглядової ради Ощадбанку. Відповідне розпорядження № 343-р від 21 квітня 2023 року обнародуване на урядовому порталі. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Уряд призначив членами наглядової ради держбанку Міхала Крупінського, Елізабет Нельсон, Філіпа Хізлі; Володимира Лавренчука, Хуана Енріке Перес Калота, Антона Пятигіна.
  • Як пояснили в пресслужбі Ощадбанку, Хуан Енріке Перес Калот і Антон Пятигін були незалежними членами попередньої ради та будуть продовжувати виконувати ці функції в наступній наглядовій раді. 
  • Чотири нових члени замінять Байбу Апін (голова наглядової ради), Міхаеля Вайнштейна, Пітера Бріггса та Янне Харьюнпаа.

Контекст

Попередній склад наглядової ради Ощадбанку вперше обрали на сучасних засадах корпоративного управління. Ця рада затвердила стратегію трансформації Ощадбанку в комерційно привабливий інститут з огляду на можливу приватизацію, зазначається в повідомленні Ощадбанку. 

Реалізацію цієї стратегії було призупинено через збройну агресію РФ. Проте процеси, які вона запустила, виявились важливим фактором стійкості та витривалості, які банк продемонстрував протягом війни, йдеться у повідомленні.

За даними банку, чистий прибуток «Ощаду» за підсумками 2022 року становив 690 млн грн. Порівняно з 2021 роком операційний дохід за 2022 рік зріс на 1,6 млрд грн і становить 21,7 млрд грн. Процентні доходи зросли на 1,1 млрд грн (до 22,4 млрд грн). При цьому процентні витрати зменшились на 0,4 млрд грн (до 7,5 млрд грн). Також збільшився обсяг чистого непроцентного доходу – на 0,8 млрд грн (до 7,6 млрд грн).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні