Категорія
Новини
Дата

Кабмін виділив 16,6 млрд грн на гарантії безпеки польотів. Рішення набрало чинності 14 лютого

Кабінет міністрів виділив Мінінфраструктури 16,6 млрд грн з резервного фонду держбюджету для гарантування безпеки польотів повітряних суден у повітряному просторі України, повідомила пресслужба уряду. Сума покриває страхові випадки для не менше ніж 23 повітряних суден.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Обсяг резервного фонду держбюджету збільшено на 16,6 млрд грн за погодженням з бюджетним комітетом Верховної Ради. Профільний комітет одноголосно підтримав таке рішення, повідомив народний депутат Олександр Горенюк.
  • Кошти зберігатимуться на окремому ексроу-рахунку Мінінфраструктури та, у разі потреби, використовуватимуться для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових компаній, компаній-перестрахувальників, лізингових компаній та авіаперевізників.
  • З 14 лютого уряд починає гарантувати фінансові зобов’язання лізингових компаній. Виділені кошти покривають страхові випадки для не менше ніж 23 повітряних суден.
  • Після врегулювання та нормалізації зовнішньополітичної ситуації невикористані кошти буде спрямовано до держбюджету.

Цитата

«Це сигнал для міжнародної спільноти, що Україна готова брати на себе фінансові зобов’язання за безпеку літаків в українському повітряному просторі […] Підстав для паніки немає, українське небо залишається відкритим, більшість польотів до та з України здійснюються у штатному режимі», — сказав Олександр Кубраков.

Контекст

Міжнародні страхові компанії, які займаються страхуванням авіаперевезень, з 14 лютого припиняють страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій, повідомила УП, посилаючись на свої джерела. Проте, Європейська агенція авіаційної безпеки (EASA) поки що не давала рекомендацій обмежити польоти над Україною, тому більшість авіакомпаній продовжують діяльність без обмежень.

Нідерландська авіакомпанія KLM скасувала рейс до Києва 12 лютого. Починаючи з 14 лютого і до кінця місяця рейси до Києва на сайті KLM доступні, зокрема з Берліну та Амстердаму.

Німецька авіакомпанія Lufthansa та французька Air France сказали, що розглядають припинення авіарейсів, але поки не прийняли таке рішення.

Лізингодавець української одного з літаків SkyUp – резидент Ірландії – заборонив 12 лютого вліт його літака з Мадейри (Португалія) в Україну. Авіакомпанія посадила літак в Кишиневі та організувала трансфер пасажирів до Києва.

SkyUp 13 лютого призупинила продаж квитків на вильоти з України з 14 по 16 лютого. «Ситуація, яка склалася, потребує вирішення на державному рівні. Ми працюємо з державними структурами для пошуку варіантів розв’язання проблеми», – сказав в заяві директор авіакомпанії Дмитро Сєроухов.

Ізраїльські авіакомпанії збільшують кількість рейсів з України, щоб до 15 лютого якомога більше ізраїльтян мали змогу повернутися на батківщину.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні