Категорія
Новини
Дата

Камала Гарріс перемогла Дональда Трампа на дебатах, свідчить опитування CNN. Тейлор Свіфт публічно підтримала віцепрезидентку

1 хв читання

Віцепрезидентка США Камала Гарріс справила на дебатах, що відбулися 10 вересня, сильніше враження, ніж кандидат у президенти Дональд Трамп. Таку думку висловили 63% зареєстрованих виборців в опитуванні, проведеному CNN. Водночас Трамп заявив, що дебати з Гарріс стали найкращими у його кар’єрі. Американська поп-співачка Тейлор Свіфт публічно підтримала Гарріс у президентських перегонах.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • На питання, хто з претендентів на посаду президента краще розуміє потреби виборців, 44% респондентів відповіли, що Гарріс, а 40%, що Трамп. 
  • З економічними завданнями Трамп впорався б краще, ніж Гарріс – 55% проти 35%.
  • 4% учасників опитування сказали, що після дебатів змінили свою думку про те, за кого голосуватимуть, а 14% респондентів заявили, що задумалися над цим. 
  • 82% опитаних сказали, що збираються голосувати за того кандидата, якому вони віддавали перевагу перед дебатами.
Getty Images

Дональд Трамп і Камала Гарріс під час дебатів 10 вересня. Фото: Getty Images Фото Getty Images

  • Камалу Гарріс у президентських перегонах публічно підтримала американська співачка Тейлор Свіфт, яка має вплив на мільйони своїх фанатів. Вона закликала американців, які ще не починали розбиратися у позиціях кандидатів, поцікавитися, що вони кажуть про найважливіші для них питання.

Контекст

Після попередніх дебатів між чинним президентом Джо Байденом та Дональдом Трампом, 67% учасників аналогічного опитування заявили, що краще виступив Трамп.

Перші дебати між Гарріс і Трампом відбулися на близькому до демократів каналі ABC News. Місцем дебатів стала Філадельфія – найбільше місто штату Пенсильванія, одного з ключових swing states, які вирішуватимуть долю президентських виборів. Дискусія тривала півтори години, у фокусі – 15 ключових тем. За домовленістю, поки говорив один спікер, іншому – вимикали мікрофон.

Тема російсько-української війни стала третьою за таймінгом, за підрахунком The New York Times. Трамп говорив про неї 03:46 хвилин, Гарріс – 02:36. Довше кандидати дискутували лише про економіку США та права на аборти.

Що казали кандидати про Україну та війну та хто врешті переміг, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд