Категорія
Новини
Дата

Канада та Німеччина намагаютсья вирішити проблему з турбіною Siemens для «Північного потоку-1»

Канада розпочала переговори з Німеччиною, щоб знайти рішення щодо проблеми з турбіною Siemens Energy для російського газопроводу «Північний потік-1», яку було відправлено до Канади на технічне обслуговування. Про це пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Потужність газопроводу «Північний потік-1» «Газпрома» для поставок газу до Європи обмежена, оскільки санкції проти Росії унеможливлюють німецькому постачальнику обладнання Siemens повернути турбіну, яка обслуговується в Канаді», — цитує агентство заяву компанії.
  • «Уряд Канади веде активні дискусії з Німеччиною щодо турбін, про які йде мова, і ми працюємо над ухваленням рішення», — йдеться в заяві речника міністра природних ресурсів Канади.

Контекст

Раніше повідомлялося, що «Газпром» зменшує поставки природного газу по газопроводу «Північний потік-1» на 40% через проблеми з ремонтом обладнання. У вівторок, 14 червня, російська енергетична компанія оголосила, що може забезпечити транспортування лише 100 млн кубометрів газу на добу замість звичайних 167 млн кубометрів. За поянсеннями Росії, це відбудеться через «невчасне проведення ремонтних робіт компанією Siemens».

10 червня стало відомо, що у Європарламенті заявили про пошук Європою можливості зупинити «Північний потік -1».

«Північний потік-1», який транспортує газ з Росії до Німеччини, було запущено ще у 2011 році, його пропускна спроможність становить 27 млрд кубометрів на рік.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні