Категорія
Новини
Дата

Капіталізація Fox впала на $700 млн після звільнення ведучого Такера Карлсона 

Акції материнської компанії Fox News різко впали в понеділок, 24 квітня, після того як корпорація оголосила про звільнення свого рейтингового ведучого Такера Карлсона, пише Forbes USA.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Акції Fox Corporation класу А впали на 5,6% за 30 хвилин після того, як її підрозділ новин оголосив про домовленість розійтися з Карлсоном.
  • Це знищило $700 млн ринкової капіталізації фірми, яку очолює Руперт Мердок.
  • Мережа не назвала причину звільнення Карлсона, але це стало великою несподіванкою з огляду на те, що вечірня програма Карлсона Tucker Carlson Tonight незмінно збирала найбільшу аудиторію серед кабельних новин.
  • За оцінками Forbes, у понеділок власний капітал Мердока, виконавчого голови Fox Corp, упав на $182 млн. 92-річний чоловік посідає 99-те місце у списку найбагатших людей світу.

Контекст

Телеведучий Такер Карлсон провів останні кілька років у прайм-тайм, він розповсюджував дезінформацію про вибори 2020 року, незважаючи на те що знав, що твердження принаймні частково неправдиві.

Наразі точно незрозуміло, чому Карлсона звільнили, The Washington Post повідомляє, що це було повʼязано з гнівними коментарями Карлсона про керівництво Fox News, які стали відомі під час позову про наклеп, поданий Dominion Voting Systems. Тоді як Los Angeles Times повідомляє, що рішення було ухвалено через позов про дискримінацію за ознакою статі від колишнього продюсера, а також заяви Карлсона про події 6 січня 2021 року, коли стався напад на Капітолій.

Карлсон почав працювати в Fox в 2009 році, отримав місце в прайм-тайм в 2016 році. Його шоу швидко стало одним із найпопулярніших на кабельному телебаченні та на каналі Fox. 

У минулому році видання «Детектор Медіа» писало про поширення Карлсоном тез російської пропаганди. Зокрема, ведучий називав президента України Володимира Зеленського «маріонеткою адміністрації Байдена», «низькопробним коміком» та корумпованим політиком. Він стверджував, що «Україна – не демократія», а Байден «втягнув нас в асолютно беззмістовну війну проти ядерної сили на боці корумпованого закордонного уряду, який свого часу корумпував його наркозалежного сина».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні