Білл Ґейтс прогнозує заміну пошуковиків і торгових платформ штучним інтелектом /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Білл Ґейтс прогнозує заміну пошуковиків і торгових платформ штучним інтелектом

Getty Images

Співзасновник Microsoft Corp. Білл Ґейтс заявив, що перемога в технологічних перегонах полягає у розробці кращого персонального помічника на основі штучного інтелекту, готового замінити пошукові системи, інструменти для підвищення продуктивності та інтернет-магазини, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Виступаючи на AI Forward 2023 у Сан-Франциско, Ґейтс сказав, що його розчарує, якщо Microsoft не братиме участі в гонці ШІ. Він додав, що майбутнім переможцем у галузі ШІ може стати як стартап, так і технологічний гігант. «‎Я був би розчарованим, якби лідером стала не Microsoft. Однак я дуже вражений кількома стартапами, включно з Inflection.AI», – сказав він.
  • Ґейтс заявив, що майбутній особистий помічник на основі ШІ буде настільки досконалим, що перша компанія, яка його розробить, випереджатиме конкурентів, і технологія змінить поведінку користувачів.
  • «Хто б не виграв у гонці помічників, це велика річ, тому що ви ніколи більше не зайдете на сайт пошуку, ви ніколи не зайдете на сайт підвищення продуктивності, ви ніколи не зайдете на Amazon знову», – цитує Ґейтса CNBC.
  • За словами Ґейтса, знадобиться деякий час, перш ніж потужний цифровий помічник буде готовий до масового використання.
  • До того часу компанії продовжуватимуть впроваджувати так звані генеративні технології штучного інтелекту, подібні до популярного ChatGPT від OpenAI, у свої власні продукти.

Контекст

ChatGPT привернув увагу громадськості своєю здатністю швидко писати відповіді на широке коло запитів, зокрема, зацікавив законодавців США, оскільки став найшвидшим споживацьким додатком в історії з більш як 100 млн активних користувачів на місяць.

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI, американська лабораторія ШІ, представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. У середині березня компанія Open AI презентувала четверту версію мовної моделі ChatGPT.

Корпорація Microsoft розробляє власний чип штучного інтелекту під кодовою назвою Athena, який підтримуватиме технологію, що лежить в основі чат-ботів зі штучним інтелектом, таких як ChatGPT, пише The Information.

У травні Microsoft вирішила цього року заморозити оплату праці всіх співробітників, зайнятих повний робочий день, щоб впоратися з макроекономічними проблемами, пише Bloomberg. Головний виконавчий директор Сатья Наделла пояснив у внутрішній службовій записці, що цей крок необхідний для отримання достатньої прибутковості для інвестування в перехід основної платформи у бік штучного інтелекту

Нещодавно Microsoft продемонструвала низку нових функцій у Bing, пише TechСrunch. Новий Bing – з функцією Bing Chat – тепер доступний без списку очікування, його можна випробувати, увійшовши до системи з обліковим записом Microsoft. Microsoft заявляє, що з моменту запуску Bing Chat (свого ШІ-чат-бота на основі моделей OpenAI GPT-4 і DALL-E 2) відвідувачі Bing брали участь у більш ніж 0,5 млрд чатів і створили понад 200 млн зображень. На день кількість активних користувачів Bing перевищила 100 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні