Категорія
Новини
Дата

Казахська Kaspi подала документи на покупку «БТА банку». НБУ має два місяці на ухвалення рішення

Казахська фінтех компанія Kaspi.kz подала пакет документів до Нацбанку України для узгодження купівлі 100% акцій «БТА банку», повідомила прес-служба НБУ у відповідь на запит «Економічної правди».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • НБУ отримав пакет документів від Kaspi на купівлю 100% акцій «БТА банку» у грудні 2021 року.
  • Згідно із законом, Нацбанк зобовʼязаний ухвалити рішення протягом двох місяців з дня отримання повного пакета документів.
  • Регулятор відмовився уточнити конкретні терміни, коли рішення щодо звернення Kaspi може бути прийняте.

Контекст

Kaspi 25 жовтня 2021 року відзвітувала за третій квартал 2021-го та повідомила, що купує «БТА банк» в Україні. Сторони планують завершити угоду у першій половині 2022 року. Вони не розголошують суму.

За інформацією керуючого партнера однієї з українських M&A-компаній, знайомого з деталями угоди, ціна дорівнює капіталу банку, тобто близько $9 млн.

БТА давно шукав нового власника. Банк веде обмежену операційну діяльність, він не має відділень, у нього маленький кредитний портфель. Його власний капітал на 1 вересня 2021 року – 231 млн грн, зобовʼязання – близько 315 млн грн, збиток – 25 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні